Θρίαμβος της Ρεαλ! Η «Βασίλισσα» ξανά στο θρόνο της! – Γιουβέντους-Ρεάλ Μαδρίτης 1-4

Τρία γκολ είχε δεχτεί μέχρι σήμερα το βράδυ η Γιουβέντους σε 12 αγώνες, αλλά στον 13ο της έπεσε πάνω στην Ρεάλ Μαδρίτης που της έβαλε άλλα… τέσσερα κι έτσι έγραψε ιστορία! Οι «μερένχες» κατέκτησαν τον 12ο τίτλο τους, που είναι μακράν το καλύτερο ρεκόρ, έγιναν η πρώτη ομάδα στην εποχή του Champions League που πανηγύρισε back to back κατάκτηση του τίτλου (η τελευταία που το είχε πετύχει ήταν η Μίλαν τη διετία 1989-90) και μέχρι τον επόμενο Μάιο θα απολαμβάνουν τη θέα από τον θρόνο τους!

Στο Εθνικό Στάδιο του Κάρντιφ η «Βασίλισσα» πρόσθεσε ακόμη μια χρυσή σελίδα στην υπέρλαμπρη ιστορία της, την ίδια ώρα που η Γιουβέντους έχανε για 7η φορά (σε 9 παρουσίες) σε τελικό, απολύτως δίκαια καθώς εμφανίστηκε στο γήπεδο μόνο για 45 λεπτά.Κι η αλλαγή στην απόδοση της πρωταθλήτριας Ιταλίας από το ένα ημίχρονο στο άλλο ήταν πραγματικά απίστευτη με τον Αλέγκρι να αδυνατεί να αλλάξει κάτι στην σκακιέρα, σε αντίθεση με τον Ζιντάν που είδε από το 45’ και μετά τους Ίσκο, Μόντριτς, Κρόος, Κασεμίρο να κάνουν μια απίστευτη επίδειξη ισχύος καταπίνοντας όλα τα χαφ των «μπιανκονέρι», ενώ ο Ρονάλντο με τα δύο γκολ που πέτυχε στον τελικό (Κασεμίρο και Ασένσιο τα άλλα δύο) ξεπέρασε τα 600 σε επίπεδο συλλόγων. Πραγματικός μύθος…

Πριν φτάσουμε όμως στο σόου των Μαδριλένων, προηγήθηκε ένα πρώτο ημίχρονο εξαιρετικά ενδιαφέρον. Η Γιουβέντους μπήκε πολύ δυνατά και αφού έκανε δύο μικροευκαιρίες στο 3’ και στο 4’ με τον Ιγκουαΐν (οι μοναδικές στιγμές που καταλάβαμε ότι παίζει) στο 5’ άγγιξε το γκολ με το σουτ του Πιάνιτς που έβγαλε εντυπωσιακά ο Νάβας με το ένα χέρι.Από το 10’ και μετά η Ρεάλ ισορρόπησε και στο 20’ ο Ρονάλντο (ποιος άλλος) στην πρώτη του τελική άνοιξε το σκορ… Από τα αριστερά η μπάλα έφτασε με ταχύτητα στα δεξία, ο Καρβαχάλ έκανε το γύρισμα κι ο Πορτογάλος με τη βοήθεια του Μπονούτσι την έστειλε στα δίχτυα του Μπουφόν.

Κι ενώ η Γιούβε έμοιαζε σοκαρισμένη στο 27’ ήρθε ένα γκολ-αριστούργημα από τον Μάντζουκις να δώσει ξανά ενδιαφέρον στον τελικό. Ο Κροάτης από την κεφαλιά του Ιγκουαϊν στόπαρε με το στήθος κι ενώ φάνηκε να χάνει την ισορροπία του καταπληκτικό γυριστό σουτ «κρέμασε» τον Νάβας για το 1-1!

Οι Ιταλοί σηκώθηκαν στο πόδι, αλλά ο ρυθμός του αγώνα κόπασε στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου.

Μόνο που όταν ξεκίνησε το δεύτερο οι 11 φανέλες που μπήκαν στο γήπεδο θαρρείς και τις φορούσαν άλλοι παίκτες, καθώς απλά έβλεπαν τους παίκτες της Ρεάλ να κόβουν, να κλέβουν και να πολιορκούν την εστία του Μπουφόν…

Οι πρώτες προειδοποιητικές βολές δεν αφύπνισαν τους «μπιανκονέρι» και μέσα σε τρία λεπτά ο τελικός έγειρε οριστικά υπέρ της Ρεάλ.

Στο 61’ μετά από φάση διαρκείας η μπάλα έφτασε 20 μέτρα έξω από την περιοχή με τον Κασεμίρο να σουτάρει και να την στέλνει (αφού βρήκε λίγο το πόδι του Κεντίρα) στα δίχτυα της Γιουβέντους.

Το απορημένο βλέμμα του Μπουφόν έλεγε πολλά, αλλά ο Ιταλός πορτιέρο βρέθηκε σε απόγνωση όταν στο 64’ ο Μόντριτς σαν εξτρέμ κινήθηκε από τα δεξιά, έβγαλε την υπέροχη σέντρα και ο Ρονάλντο πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι κι από κοντά με απευθείας γυριστό σουτ πέτυχε το 3-1!

Η Γιουβέντους έριξε λευκή πετσέτα, αφού κι οι αλλαγές του Αλέγκρι δεν βοήθησαν καθόλου με τον Κουαδράδο μάλιστα να δέχεται δύο κίτρινες κάρτες και να αποβάλλεται στο 83’ (λανθασμένα είδε πάντως τη 2η κάρτα), ενώ στο 81’ η κεφαλιά του Σάντρο ήταν η μοναδική φάση που έκανε σε όλο το β’ ημίχρονο…

Κι έτσι στο 90’ μετά την απίστευτη ατομική προσπάθεια του Μαρσέλο ο Ασένσιο από κοντά πέτυχε το 4-1 δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της Ρεάλ, με την Γιουβέντους να δέχεται σε 90’ λεπτά περισσότερα γκολ από όσα είχε δεχθεί σε 1080 (12 αγώνες μέχρι τον τελικό).

Οι συνθέσεις:
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ : Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66′ Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70′ Μαρκίζιο), Ντάνι Άλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78′ Λεμινά), Ιγκουαΐν.
ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89′ Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82′ Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77′ Μπέιλ).