Θετικός στον Η1Ν1 ο 58χρονος που πέθανε στα Κατεχόμενα

Τελικά θετικά ήταν στον ιό Η1Ν1 τα αποτελέσματα από το δείγμα αίματος του 58χρονου άνδρα που έχασε τη ζωή του στα Κατεχόμενα το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του «υπουργείου υγείας», τα αποτελέσματα των εξετάσεων από την Τουρκία, όπου είχαν σταλεί τα δείγματα, ήταν θετικά για τον 57χρονο «αξιωματικό» της «αστυνομίας». Μαζί με τα δικά του δείγματα στάληκαν άλλα 4, όπως αναφέρεται, τα οποία όμως ήταν αρνητικά στο συγκεκριμένο ιό.

Στην ανακοίνωση, σημειώνεται, ότι ζητήθηκε από όλους τους γιατρούς που περιέθαλψαν τον Ερουρετέν στο «κρατικό» νοσοκομείο Αμμοχώστου να δώσουν λεπτομερείς εκθέσεις μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Αναφέρεται δε ότι ο 57χρονος ήταν διαβητικός και έπασχε από χρόνιο βρογχίτη. Επιπλέον είχε φλεγμονή στη χοληδόχο κύστη, στοιχεία – όπως αναφέρεται – που μπορεί να συνέτειναν στο να επέλθει το μοιραίο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας στα κατεχόμενα έχει αποκτήσει ανοσία έναντι στη γρίπη των χοίρων τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στο ψευδοκράτος υπάρχει αποθηκευμένη ποσότητα φαρμάκων για κάθε είδους θεραπεία αυτών που τυχόν προσβληθούν από αυτή την ασθένεια.

Σημειώνει ότι οι ομάδες υψηλού κινδύνου για τον ιό αυτό είναι οι έγκυες, τα παιδιά κάτω των 5 χρόνων, τα άτομα άνω των 60 ετών και αυτοί που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Όσοι παρουσιάζουν ψηλό πυρετό και έχουν συμπτώματα γρίπης, προστίθεται, πρέπει χωρίς καθυστέρηση να προσφεύγουν σε «δημόσια» ή ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Αναφέρει τέλος ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων εστάλησαν στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για ενημέρωση.