Θετική σε έλεγχο ντόπινγκ η Μαρία Σαράποβα (Video)

Η Nike από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Σαράποβα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε συνεργασία μαζί της για όσο διάστημα είναι σε εξέλιξη η έρευνα…

Η πρωταθλήτρια του τένις Μαρία Σαράποβα ομολόγησε ότι βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ κατά τη διάρκεια του Αυστραλιανού Όπεν.

Η ρωσίδα τενίστρια τόνισε σε συνέντευξη Τύπου στο Λος Άντζελες ότι ενημερώθηκε από την παγκόσμια ομοσπονδία ότι βρέθηκε θετική στην ουσία «Meldonium» την οποία, όπως παραδέχθηκε, χρησιμοποιεί εδώ και δέκα χρόνια για λόγους υγείας και η οποία μπήκε φέτος στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες.

Η 28χρονη ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία από την ομοσπονδία του τένις, λέγοντας ότι δεν θέλει να τελειώσει η καριέρα της με αυτόν τον τρόπο.

«Κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας μου ήμουν ειλικρινής για πολλά πράγματα. Βλέπω με μεγάλη ευθύνη και επαγγελματισμό τη δουλειά μου κάθε μέρα, αλλά έκανα ένα μεγάλο λάθος. Έκανα ένα μεγάλο λάθος και απογοήτευσα του οπαδούς μου, απογοήτευσα το άθλημα στο οποίο αγωνίζομαι από την ηλικία των τεσσάρων ετών» είπε αρχικά η Σαράποβα.

Η ρωσίδα πρωταθλήτρια τόνισε ότι χρησιμοποιεί την ουσία «Meldonium» εδώ και δέκα χρόνια. Η ουσία ήταν αποδεκτή από την παγκόσμια ομοσπονδία τένις, αλλά ο κανονισμός άλλαξε από την 1η Ιανουαρίου 2016 και πλέον βρίσκεται στις λίστες με τις απαγορευμένες.

«Ξέρω ότι για αυτό θα αντιμετωπίσω τις συνέπειες αλλά δεν θέλω να τελειώσω την καριέρα μου με αυτό τον τρόπο. Πραγματικά ελπίζω ότι θα μου δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία» είπε εμφανώς στενοχωρημένη η Μαρία Σαράποβα και προσέθεσε:

«Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν εκτός από τον εαυτό μου. Στο τέλος της ημέρας, ότι και να κάνεις αφορά εσένα».

Η Σαράποβα εξήγησε ότι έκανε χρήση της συγκεκριμένης ουσίας, την οποία της χορηγούσε ο οικογενειακός γιατρός της, και την βοηθούσε σε μια σειρά από θέματα υγείας που αντιμετώπιζε από το 2006, όπως συχνές ιώσεις, έλλειψη μαγνήσιου αλλά και για το οικογενειακό ιστορικό της στον σακχαρώδη διαβήτη.

Αμέσως μετά την ομολογία της η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης ανακοίνωση την προσωρινή αποβολή της αθλήτριας από κάθε διοργάνωση.

Η Nike από τους μεγαλύτερους χορηγούς της Σαράποβα ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε συνεργασία μαζί της για όσο διάστημα είναι σε εξέλιξη η έρευνα.