Θετικά τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό, σύμφωνα με αυστριακά δημοσιεύματα

Στα πολλά θετικά μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό που δίνονται αυτές τις ημέρες από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού και το «Διεθνές Χρηματιστήριο Τουρισμού» στο Βερολίνο, αναφέρονται σε σημερινά τους δημοσιεύματα, η αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» και το αυστριακό περιοδικό «Φορμάτ», με τίτλους «Αυξάνονται και πάλι οι κρατήσεις για Ελλάδα» και «Ελλάδα: Ο τουρισμός και πάλι σε άριστη φόρμα», αντίστοιχα.

Όπως σημειώνεται σχετικά, η κλονιζόμενη από την κρίση Ελλάδα βρίσκεται προ μιας επανόδου, τουλάχιστον ως χώρα τουρισμού, καθώς, όπως διαπιστώνεται από έρευνα αγοράς του γνωστού ινστιτούτου GfK, πρόκειται να προσελκύσει εφέτος και πάλι τόσους τουρίστες όσους και πριν από την έναρξη της κρίσης.

Σύμφωνα με το μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό TUI, οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα βρίσκονται από την αρχή του έτους κατά 4% υψηλότερα σε σύγκριση με εκείνες πριν από ένα χρόνο και όπως αναφέρει ο διευθυντής του, Κρίστιαν Κλέμενς, οι Γερμανοί ανακαλύπτουν και πάλι την αγάπη τους για τη χώρα αυτή.
Μεγαλύτερη αύξηση καταγράφει ο ανταγωνιστικός οργανισμός Alltours και μάλιστα κατά 30%, ενώ ο διευθυντής του, Βίλι Φερχούφεν, επισημαίνει ότι ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει την κρίση των τελευταίων δύο ετών και βρίσκεται και πάλι σε «άριστη φόρμα».

Προσθέτει, μάλιστα, πως ιδιαίτερα τουρίστες που περνούσαν τακτικά στο παρελθόν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και που τα προηγούμενα χρόνια είχαν επιλέξει άλλους προορισμούς, επιστρέφουν τώρα μαζικά και αυτό είναι μια καλή είδηση για την ελληνική οικονομία, καθώς μία στις πέντε θέσεις εργασίας και ένα πέμπτο του ΑΕΠ εξαρτώνται από τον τουρισμό.

Γνώστης αυτής της «εξάρτησης» από τον τουρισμό είναι, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, η οποία στα εγκαίνια της μεγαλύτερης αυτής έκθεσης τουρισμού στον κόσμο, κάλεσε τους συμπατριώτες της να κάνουν τις διακοπές τους σε ασθενέστερες χώρες του ευρώ, όπως στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή, ακριβώς, στην Ελλάδα, ώστε να βοηθηθεί η οικονομία τους.

ΑΠΕ