Θεσσαλονίκη: 12χρονος πνίγηκε τρώγοντας λουκάνικο

Το αγόρι επιχείρησε να φάει ένα λουκάνικο τα ξημερώματα της Δευτέρας και δεν μπόρεσε να το καταπιεί με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Οι γονείς κάλεσαν το ΕΚΑΒ στις 4 το πρωί και άμεσα στο σπίτι έφτασαν διασώστες για να δώσουν στο παιδί τις πρώτες βοήθειες.

«Έφτασαν τρία ασθενοφόρα, ο γιατρός δε, ήταν εξειδικευμένος» ανέφερε η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Βασιλική Παπαχριστοδούλου. “Η ανάταξη του παιδιού άρχισε από το σπίτι, έγινε μια τεράστια και συνεχής προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, σε όλη τη διαδρομή μέχρι και το νοσοκομείο. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή» τόνισε η διοικήτρια του Ιπποκρατείου.

Ο 12χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν. Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο δωδεκάχρονος κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, η οποία προήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Δυστυχώς, μετά τις 7:20 το πρωί ο 12χρονος κατέληξε.

Tα ακριβή αίτια του θανάτου του θα διερευνηθούν στο πλαίσιο της νεκροψίας- νεκροτομής που αναμένεται να διενεργηθεί εντός της ημέρας.