Θεσσαλονίκη: Προς λουκέτο οδεύει το νοσοκομείο “Παναγία”

Με λουκέτο απειλείται το νοσοκομείο Παναγία στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ήδη απο τον Ιούνιο του 2012 είχε ενοποιηθεί με το νοσοκομείο Άγιος Πάυλος, στο οποίο μεταφέρονται άμεσα τρεις κλινικές, ενώ σύντομα αναμένεται και η μεταφορά της μονάδας τεχνητού νεφρού.

Το ενδεχόμενο κλεισίματος του νοσοκομείο άφησε ανοιχτό σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ και διοικητής της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλος Βεντούρης, ο οποίος ωστόσο επισήμανε πως η μεταφορά των κλινικών έγινε για λειτουργικούς λόγους. Στο Παναγία θα λειτουργούν στο εξής μόνο η παθολογική, η χειρουργική, η καρδιολογική και η ορθοπαιδική κλινική, δίχως να αποκλείεται η μεταφορά και αυτών σε άλλα νοσοκομεία.

Εν τω μεταξύ χθες, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παναγία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέρειας στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους.

“Ξαφνικά και ενώ στις 12 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν οι Οργανισμοί του “Αγίου Παύλου” και του “Παναγία” , που προβλέπουν τη λειτουργία δύο νοσοκομείων, ο κ Βεντούρης προχώρησε στην μεταφορά 3 κλινικών του “Παναγία” στο “Άγιος Παύλος”. Στο όνομα της μεταφοράς των κλινικών κλείνει το νοσοκομείο και κινδυνεύουν να χαθούν και οι θέσεις των συμβασιούχων γιατρών. Η συνάντηση με τον κ Βεντούρη ήταν άκαρπη και τη Δευτέρα θα κάνουμε Γενική Συνέλευση για να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις” επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Παναγία Ελένη Μπακιρλή.