Θεοχάρους: Το κλίμα στο Κυπριακό δεν βελτιώνεται με αγώνες ποδοσφαίρου

Το Κυπριακό πρόβλημα δεν είναι οι κακές σχέσεις μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, οι σχέσεις των απλών ανθρώπων είναι αγαθές, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους.

Συνεχίζοντας είπε:

Πώς μπορεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να βελτιώσει το κλίμα, όταν την ίδια στιγμή τουρκικά κανονιοφόρα έχουν περικυκλώσει την Κύπρο, το Αιγαίο και σχεδόν ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, όταν ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου έμπρακτα αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της ΚΔ;

Η απειλή είναι ξεκάθαρη από μέρους της Τουρκίας και δεν μπορεί να αρθεί ο φόβος, ο τρόμος που προκαλεί, με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Στο επίπεδο των απλών ανθρώπων δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα μπορούσε ο επόμενος ποδοσφαιρικός αγώνας να γίνει στα κατεχόμενα. Δεν μπορούμε να αναγνωρίζουμε ότι είναι δικές τους οι κλεμμένες περιουσίες των προσφύγων μας στα κατεχόμενα. Αυτά τα πράγματα πρέπει να τα προσέχουμε.

Θυμίζω ότι όταν βρέθηκε στην επικαιρότητα το ζήτημα της συμμετοχής του ΘΟΚ σε παράσταση στα κατεχόμενα, υπήρξε μεγάλη δημόσια αντιπαράθεση για το αν όντως προάγουν την εδραίωση κλίματος εμπιστοσύνης. Εκείνο που συνέβη ήταν η αναγνώριση της «ΤΔΒΚ», διότι τα θέατρα που έλαβαν μέρος έκαναν αίτηση στο «υπουργείο πολιτισμού» τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να παρουσιάσουν μια παράσταση μέσα σε ένα αρχαίο ελληνικό θέατρο, το θέατρο της Σαλαμίνας.

Η συνεχής αναβάθμιση και αναγνώριση της λεγόμενης «ΤΔΒΚ» δεν προοιωνίζει κάτι καλό για την επίλυση του Κυπριακού.

Η σκλήρυνση της στάσης του Ακιντζί είναι άμεσα συνυφασμένη με την απόφαση του να διεκδικήσει ξανά τη λεγόμενη προεδρία στα κατεχόμενα. Συνεπώς θα κάνει ότι περνάει από τα χέρια του για να εξασφαλίσει την «εκλογή» του ενόψει και της στάσης του ενδεχομένως ισχυρότερου αντιπάλου του, του Οζερσάι.