Θεοχάρους: Το ΕΛΑΜ, άνοιξε μέτωπο εναντίον της Δημοκρατίας

Το ΕΛΑΜ άνοιξε μέτωπο εναντίον κάθε δημοκρατικής παράταξης στον τόπο, και κυρίως εναντίον της Δημοκρατίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κινήματος, Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Συνεχίζοντας η κ. Θεοχάρους αναφέρει:

Ήταν πάγια θέση της Αλληλεγγύης ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με ό,τι και να γράψουν, δεδομένου ότι αμφισβητούμε τη δυνατότητα να έχουν μια σωστή πολιτική προσέγγιση στα γεγονότα ωστόσο όταν άρχισαν να με καθυβρίζουν ότι πήγα στη Βόρειο Ήπειρο «για να αποκομίσω πολιτικά κέρδη» αυτό ήταν βαρύτατη ύβρης και οδηγούσε σε εκχυδαϊσμό του πολιτικού λόγου.

Οφείλω να απαντήσω ότι εγώ ήμουν στη Βόρειο Ήπειρο και το 1997, 1998, 1999 και εκεί έζησα κάτω από πολύ πολύ αντίξοες συνθήκες, εθελοντικά, σε συνθήκες εμφυλίου πολέμου και κανείς δεν τόλμησε ποτέ να μου πει ότι πήγα για πολιτικούς λόγους.

Άλλωστε είμαι σκιώδης εισηγήτρια των ενταξιακών της Αλβανίας και οτιδήποτε αφορά την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με ενδιαφέρει άμεσα.

Δεν γίνεται να ασκούμε κριτική εκ του ασφαλούς και να εμπαίζουμε ανθρώπους που αγωνίστηκαν και διακινδύνευσαν τη ζωή τους προς υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ποιος από την ηγεσία του ΕΛΑΜ θεωρείται Persona non grata από την Αλβανία; Ποιος από την ηγεσία του ΕΛΑΜ έχει εναντίον του ένταλμα σύλληψης από το τουρκόφιλο Αζερμπαϊτζάν;

Ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει κάποιες ευθύνες, κάποιες υποχρεώσεις απέναντι στην ιστορία του, απέναντι στον τόπο του και απέναντι στον μείζονα Ελληνισμό. Για αυτό τόνισα ότι δεν έχουν κάνει καν στρατιωτική θητεία, συνεπώς γιατί κρίνουν τους άλλους;

Ένα πολιτικό κίνημα το οποίο ασκεί κριτική εναντίον όλων των υπολοίπων για έλλειψη πατριωτισμού, οφείλει στοιχειωδώς να αποκαλύψει ότι η ηγεσία της πολιτικής του πυραμίδας έχει αποφύγει τη στράτευση. Tώρα αυτό αν έγινε σκόπιμα ή αν υπήρξαν ουσιαστικοί λόγοι, θα πρέπει κάποιος να βγει και να το πει.