Θεοχάρους: Τα μέτρα για προστασία του πληθυσμού είναι ανεπαρκή και ελλιπή

Τα μέτρα για προστασία του πληθυσμού είναι ανεπαρκή και ελλιπή τόνισε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης , Δρ Ελένη Θεοχάρους αναφερόμενη στο διάγγελμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

Παρόλο που κρίνουμε τα μέτρα που εξήγγειλε χθες στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ως ανεπαρκή και ελλιπή για την προστασία του πληθυσμού, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια του Κράτους να αντιμετωπίσει την μετάδοση του COVID-19. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση ασκώντας κριτική τούτες τις κρίσιμες ώρες.

Είναι γνωστό πως, παρά το ότι αναλογικά τα κρούσματα στην Κύπρο είναι πολύ περισσότερα από ότι στην Ελλάδα, δεν λάβαμε εξίσου αυστηρά μέτρα. Ξεχνούμε ότι έχουμε κολλημένη επάνω μας την «ωρολογιακή βόμβα» των κατεχομένων και της Τουρκίας, που δεν ανακοινώνουν την πραγματική κατάσταση ενώ όλος ο κόσμος την γνωρίζει.

Οι ειδικοί αναμένουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω διασπορά από εισαγόμενα κρούσματα.

Καλούμε τους πολίτες όχι μόνο να ακολουθήσουν ΟΛΕΣ τις οδηγίες της κυβέρνησης και να αποφύγουν περιορίσουν την προσέλευση τους σε χώρους συγχρωτισμού στο άκρως απαραίτητο.

Καλούμε τους πολίτες να μην κάνουν χρήση της ελευθερίας διακίνησης από αεροπορικούς ή θαλάσσιους λιμένες της Κυπριακής Δημοκρατίας εκτός εάν είναι πραγματική ανάγκη.

Η κυβέρνηση δεν εξήγγειλε οικονομικά μέτρα στήριξης των οικογενειών που υποχρεωτικά θα απέχουν από τη δουλειά τους λόγω κλεισίματος των σχολείων και των επιχειρήσεων. Αναμένουμε να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Αλληλεγγύης και άλλων κομμάτων που δεν εξαρτώνται από την ολιγαρχία του πλούτου, για τη στήριξη των φτωχών στρωμάτων του λαού.

Αναμένουμε ότι θα εφαρμόσουμε τις ίδιες ή και καλύτερες πρακτικές για τη στήριξη των φτωχών στρωμάτων από αυτές που εξήγγειλε ο Μακρόν στη Γαλλία. Η Ε.Ε. πρέπει για πρώτη φορά να στηρίξει πραγματικά τον φτωχό και τον μικρομεσαίο σε όλα τα κράτη-μέλη των οποίων η οικονομία δοκιμάζεται ήδη σκληρά από τον COVID-19.

Επί του παρόντος βλέπουμε ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί τις εντολές της Ολιγαρχίας των Επαγγελματικών Βολεμένων.