Θεοχάρους: Στη φόρα όλα τα ονόματα πολιτικών με διαγραφές δανείων

Σε γραπτή ανακοίνωσή της η πρόεδρος του κινήματος Αλληλεγγύη, αναφερόμενη στα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, τονίζει ότι θα πρέπει αν βγουν στη φόρα όλα τα ονόματα των πολιτικών που έτυχαν ευνοικής μεταχείρησης σε δανειοδοτήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, ανοίγει το δρόμο για την σε βάθος έρευνα από πλευράς της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τα κόκκινα ή χαριστικά δάνεια των πολιτικών.

Η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει αν υπάρχουν πολιτικοί που δεν είχαν επαρκείς εξασφαλίσεις όταν τους παραχωρήθηκαν δάνεια, εάν είχαν ευνοϊκή μεταχείριση στην παραχώρηση των δανείων αλλά και αργότερα κατά την διαδικασία αποπληρωμής των δανείων αυτών. Επίσης πρέπει να γνωστοποιηθεί ποια δάνεια διαγράφηκαν, εάν ήταν χαριστικά ή όχι, και προς ποιους.

Θερμώς συγχαίρουμε τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για την τολμηρή αυτή απόφαση να προσπαθήσει να αποκαλύψει ποια πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα λυμαίνονται τράπεζες, συνεργατικά και δημόσια ταμεία.

Ελπίζουμε ότι μέσα από αυτή την έρευνα θα διαφανεί γιατί κάποιοι αφήνουν αυτά τα πρόσωπα στο απυρόβλητο, αλλά και γιατί εσκεμμένα κάποιοι άλλοι αφήνουν σκιές που αναπόφευκτα αγγίζουν όλους τους πολιτικούς.