Θεοχάρους: Πρόεδρε Αναστασιάδη, σοβαρευτείτε…

«Πρόεδρε Αναστασιάδη, σοβαρευτείτε…», τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη για τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου για το Κυπριακό.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι παλινωδίες και οι απανωτές αντιφάσεις του Προέδρου του Δημοκρατίας έχουν άμεσες επιπτώσεις στην όλη πορεία του Κυπριακού τελευταία έξι χρόνια που κυβερνά.

Τη μια καταλήγει σε συγκλίσεις με τον εκάστοτε τ/κ συνομιλητή του ακολουθώντας τα χνάρια του Δημήτρη Χριστόφια κατά γράμμα, την άλλη μιλά για χαλαρή ομοσπονδία εκεί που θα έπρεπε να είχε πρώτος και καλύτερος αντιληφθεί το περιεχόμενο της όταν αρχικά το συζητούσε, και ακόμα δεν έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις ως προς το τι εννοεί με τη νέα ορολογία που ρίχνει πάνω στο τραπέζι.

Στις επαφές του με ντόπιους και ξένους «ρίχνει» ιδέες επιδιώκοντας τις αντιδράσεις τους ως προς τη λύση που οι ίδιοι επικροτούν, και «ξανοίγεται», χωρίς σκέψη και περίσκεψη, σε συζητήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της κατοχικής Τουρκίας.

Όταν καλείται να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα του δημοσιογραφικού κόσμου, με οργίλο ύφος τους απαξιώνει, διεκδικώντας το αλάθητο των ενεργειών του.

Αποκορύφωμα της όλης στάσης του Προέδρου Αναστασιάδη σε αυτή τη χρονική φάση είναι οι χθεσινές του δηλώσεις κατά πόσον υπάρχει ή όχι πρακτικό της 4ης Ιουλίου στο Κρανς Μοντανά που να επιβεβαιώνει το Πλαίσιο Γκουτέρες, αφήνοντας συνάμα με υπονοούμενα ότι υπάρχει μεν πρακτικό και ότι η κ. Λουτ προσπαθεί να το εντοπίσει.

Είναι καιρός να σοβαρευτούμε και να δούμε τα πραγματικά προβλήματα που συνθέτουν το Κυπριακό ζήτημα και τις δηλώσεις να υποκαταστήσουν συγκεκριμένες πράξεις και ενέργειες που να απαντούν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ημικατεχόμενη πατρίδα μας.