Θεοχάρους: Ο Υπουργός να αναζητήσει στα αρχεία, τα στοιχεία που μας ζήτησε

Θεοχάρους: Ο Υπουργός να αναζητήσει στα αρχεία, τα στοιχεία που μας ζήτησε

Η Αλληλεγγύη καλεί τον Υπουργό Υγείας να αναζητήσει στο Αρχείο της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης τα στοιχεία που μας ζήτησε να του καταθέσουμε και στα οποία αναφερθήκαμε σε σημερινή ανακοίνωση μας σχετικά με τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στις υπεραγορές και ταυτόχρονα τον καλεί να ελέγξει τους υφιστάμενους του.

Ενωρίτερα το Κίνημα Αλληλεγγύη, σε γραπτή ανακοίνωση είχε αναφέρει:

Σύμφωνα με μη επιδεχόμενης αμφισβήτησης πληροφορίες μας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανάμεσα σε εργαζόμενους σε μεγάλες υπεραγορές της Λευκωσίας ξεπερνούν τα 40.

Το υπουργείο Υγείας ενώ επιλεκτικά δίνει στη δημοσιότητα ονόματα κάποιων υπεραγορών με ένα – δύο κρούσματα, για άλλες αποκρύβει την επικίνδυνη πραγματικότητα.

Θεωρούμε ότι αυτό προσβάλει την επιδημιολογική επιτροπή και καλό θα είναι στα πλαίσια της αξιοπιστίας της και της ιατρικής ηθικής, να δίνει ακριβείς πληροφορίες για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Πληροφορούμαστε ότι το ίδιο συμβαίνει και με πολλά μικρότερα καταστήματα εδωδίμων σε περιοχές της δυτικής Λευκωσίας και είναι απορίας άξιο γιατί δεν επικεντρώνεται η επιδημιολογική έρευνα και στους πληθυσμούς των περιοχών αυτών.

Πρέπει επιτέλους η επιτροπή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην αποκρύβει επιδημιολογικά δεδομένα.