Θεοχάρους: Ο Αβέρωφ δημόσια υποστηρίζει ΔΔΟ και στο παρασκήνιο λέει άλλα

Θεοχάρους: Ο Αβέρωφ δημόσια υποστηρίζει ΔΔΟ και στο παρασκήνιο λέει άλλα

«Η υπόθεση της ΔΔΟ έχει τελειώσει, είναι νεκρή δεν μπορούμε να τη συζητάμε και πάμε για άλλα».

Αυτό αποκάλυψε η Ελένη Θεοχάρους ότι τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο συνάντησης τους προ διημέρου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Για να προσθέσει ότι «πρέπει επιτέλους κάποιοι να σταματήσουν να κοροϊδεύουν το λαό».

«Από τη στιγμή που αυτή είναι η τοποθέτηση, να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο και να του πούμε την αλήθεια. Όλα αυτά τα χρόνια, αυτή την πολιτική της ΔΔΟ εφαρμόζουν, χωρίς να ερμηνεύουν σε κανένα τι σημαίνει η ΔΔΟ και πόσα δικαιώματα του Κυπριοy πολίτη παραβιάζει. Την εφάρμοζαν στην Ε.Ε, στους Θεσμούς της Ε.Ε και στο Ευρωκοινοβούλιο. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί από τη μια μέρα στην άλλη να πούνε στους Ευρωπαίους ότι πέθανε η ΔΔΟ και τώρα πάμε για άλλα. Αν θα μας κοροϊδεύουν για ακόμα 6-8 μήνες ή 6-8 χρόνια ότι αυτή η λύση των δύο κρατών έχει τον μανδύα της ΔΔΟ, δεν είμαστε όλοι κορόιδα να πιστεύουμε», τόνισε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

«Αυτό που συζητήθηκε στο Κραν Μοντανά και που περιλήφθηκε στο πλαίσιο του Γκουτέρες -αν υπάρχει αυτό το πλαίσιο- δεν έχει καμία σχέση. Ο Θεός να την κάνει ομοσπονδία, ο Θεός να την κάνει σύστημα που κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα» τόνισε η κυρία Θεοχάρους και πρόσθεσε: «Εάν εμείς πιστεύουμε ότι αυτό το πράγμα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα θα φανεί στην πράξη, εάν ποτέ εφαρμοστεί. Από εκεί και πέρα ο καθένας ας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός».