Θεοχάρους: Οι Τούρκοι διχοτομούν τη θάλασσα για να επανενώσουν τη στεριά;

Οι Τούρκοι διχοτομούν τη θάλασσα για να επανενώσουν τη στεριά; Διερωτάται σε γραπτή ανακο΄θνωση η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η συνεχής επίθεση που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία από την Τουρκία αποδεικνύει ότι οφείλαμε τα χρόνια που πέρασαν να είχαμε δημιουργήσει ένα πανίσχυρο στρατό, αεροπορία και ναυτικό. Δυστυχώς μας κυβέρνησαν ηττοπαθείς, άτολμοι και φοβισμένοι, τρομαγμένοι, αναποφάσιστοι. Πίστευαν ότι με τις ικεσίες θα έλυναν το πρόβλημα. Αν είχαμε ισχυρό στρατό θα μπορούσαμε να συνάψουμε και αποτελεσματικές και ουσιαστικές συμμαχίες.

Τώρα είμαστε μόνοι.

Γι’ αυτό ο Ερντογάν έστησε το Γιαβούζ στο σημείο που στόχευε για γεώτρηση η ΕΝΙ στο τεμάχιο 8, στον στόχο “Ερατοσθένης-νότιο” της Κυπριακής Δημοκρατίας, και τώρα μας καλεί σε μοιρασιά 50-50. Ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

Γι’ αυτό μόλις έπεσε η άγκυρα του Γιαβούζ 100 μίλια από τη Λεμεσό, οι Τούρκοι ενέτειναν τον διπλωματικό αγώνα για καθορισμό των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο πλευρών στην Κύπρο πριν την λύση. Με τον Ακιντζί να υποστηρίζει αυτή θέση -ενόψει και ψευδοεκλογών- όπου σταθεί και όπου βρεθεί στα κατεχόμενα. «Οι Ελληνοκύπριοι προτιμούν τη διπλωματία της έντασης γιατί αρνούνται τις προτάσεις μας» λέει.

Γι’ αυτό το ΑΚΕΛ που στηρίζει τον Ακιντζί «ελπίζει να προωθήσει επανάσταση των αδελφών του στα κατεχόμενα, για να διώξουμε τον τουρκικό ζυγό».

Γι’ αυτό μας λέει το ΑΚΕΛ ότι η Κύπρος δεν είναι Ελληνική αλλά αποδέχεται να παραδώσει την Κερύνεια και την Καρπασία, την Αμμόχωστο, την Μεσαορία και την Μόρφου στο τουρκικό κρατίδιο.

Οι Τούρκοι και ο Ακιντζί θέλουν και την ξηρά και την θάλασσα μας. Και είναι έτοιμοι να τα πάρουν ελλείψει ουσιαστικής αντίστασης, και με την Κυπριακή Δημοκρατία να πιστεύει ακόμη στα «στοχευμένα μέτρα» της ΕΕ.