Θεοχάρους: Οι αττίλες στήνουν πολυβολεία κι εμείς λουφάξαμε …..

Οι αττίλες στήνουν πολυβολεία κι εμείς λουφάξαμε για να μην χαλάσει η ηρεμία που περιγράφουν τα Ηνωμένα Έθνη, τονίζεται σε γραπτή ανακοίνωση του Κινηματος Αλληλεγύη για το Κυπριακό

Οι Αττίλες πέραν της περιοχής των Στροβιλιών δημιουργούν νέα τετελεσμένα στην γραμμή αντιπαράταξης στήνοντας μέχρι και νέα πολυβολεία στη Δερύνεια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών διαλαλεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τους ευσεβοποθισμούς του για «Γαλάζιες Πατρίδες», η πολεμική της μηχανή της Τουρκίας πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη άσκηση που έγινε ποτέ στην Ανατολική Μεσόγειο, και εμείς στη Λευκωσία λουφάξαμε, παρακολουθώντας ως απλοί θεατές.

Τα κατοχικά στρατεύματα αυθαιρετούν και εμείς σιωπούμε για να μη επηρεάσουμε την ήρεμη κατάσταση που περιγράφουν τα ΗΕ.

Με προσεκτικές διατυπώσεις της έκθεσης της αρμόδιας Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία, οι μεγάλοι της Ευρώπης προσπαθούν να την εξευμενίσουν και να την ικανοποιήσουν, και εμάς μας ανησυχεί και μας ενοχλεί γιατί λείπει η αναφορά για «ΔΔΟ».

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, διακριτικά, μας υποδεικνύει πως πρέπει να διακινηθούμε στο Κυπριακό και εμείς αεροβατούμε, επενδύοντας σχεδόν τα πάντα στην επικείμενη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη.

Η κυρία Λουτ πραγματοποιεί επαφές με τις εγγυήτριες δυνάμεις και εμείς ψάχνουμε και ψαχνόμαστε για τα πρακτικά που δεν είχαμε ποτέ μας και πάνω στα οποία στηρίξαμε για μήνες ολόκληρη σχολή σκέψης.

Επιτέλους ας σοβαρευτούμε. Εκείνο που χρειάζεται είναι μια νέα στρατηγική έναντι της διεκδικητικής Τουρκίας. Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο.