Θεοχάρους: Με λόγια του αέρα δεν εξαφανίζεται η τουρκική απειλή

Με λόγια του αέρα δεν εξαφανίζεται η τουρκική απειλή, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη για τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δηλώσεις του στο POLITICO είπε πολλά και διάφορα. Μίλησε για προϋποθέσεις για τη διατήρηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας προς την ΕΕ και για μηδενική αλληλεγγύη για ροές μεταναστών.

Όμως τα λόγια, δυστυχώς, παίρνει ο αέρας και χάνονται.

Για να είναι κάποιος πειστικός σε αυτά που λέει, πρέπει να είναι συνεπής. Τα λόγια, όσο βαρύγδουπα και αν είναι, πρέπει να γίνονται πράξεις. Διαφορετικά ό,τι και να δηλώνει ο Πρόεδρος δεν πείθει κανένα γιατί η φήμη που διαχρονικά κουβαλά είναι ότι άλλα λέει και άλλα πράττει. Δεν είναι τυχαίο που φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.

Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν είναι τωρινό πρόβλημα. Ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας με τη δύναμη των όπλων απειλεί τους πάντες και τα πάντα χωρίς να υπολογίζει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμβάσεις. Εμείς, αντί να την αμφισβητήσουμε στα διεθνή βήματα, αποδεχόμαστε το ένα τετελεσμένο πίσω από το άλλο.

Καλά, ως εκ τούτου, είναι τα λόγια αλλά πρέπει να γίνονται πράξεις. Διαφορετικά αξίζουν πιο λίγο από το μελάνι που γράφονται.