Θεοχάρους: Κατέρρευσε η προεκλογική θέση Αναστασιάδη στο Κυπριακό

Σε γραπτή δήλωση της, η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι κατέρρευσε η προεκλογική θέση Αναστασιάδη στο Κυπριακό:

«Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι πέτυχε απόλυτα για την Τουρκία η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Ελλάδα, ενώ για άλλη μια φορά διέψευσε τις μεγάλες προσδοκίες της Ελληνικής πλευράς για αλλαγή συμπεριφοράς.

Ο Ερντογάν μάς ύβρισε και έφυγε. Αποκαλύπτει όμως, ότι εξακολουθούν να ζουν σε ψευδαισθήσεις όσοι πιστεύουν ότι με τις συνεχείς υποχωρήσεις και τα παρακάλια η Τουρκία θα προχωρήσει σε δημοκρατική λύση στο Κυπριακό και θα σταματήσει την επεκτατική της στάση σε βάρος της Ελλάδας».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, και προσθέτει:

«Καταρρέει η κεντρική προεκλογική θέση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι θα προχωρήσει σε νέα Διεθνή Διάσκεψη για λύση. Με ποιον θα βρει λύση; Με τον Ερντογάν; Εκτός και αν είναι έτοιμος να αποδεχθεί και τους τελευταίους τουρκικούς όρους στο ζήτημα της ασφάλειας. Εμείς διαφωνούμε και στηρίζουμε μια δραματική αλλαγή στην πολιτική μας απέναντι στην Τουρκία. Ο λαός κατανοεί απόλυτα αυτή μας την θέση και με την ψήφο του στον Νικόλα Παπαδόπουλο θα φέρει την αλλαγή και την ελπίδα».