Θεοχάρους: Καλούμε τον Γ. Εισαγγελέα να αξιολογήσει τα πορίσματα για όλα τα σκάνδαλα

Καλούμε τον Γενικό Εισαγγελέα να αξιολογήσει τα πορίσματα των επιτροπών για όλα τα σκάνδαλα

Συνάντηση με τους εμπνευστές και συγγραφείς της λευκής βίβλου, Χρήστο Παναγιωτίδη και Νίκο Συρίμη, συνάντησε σήμερα η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Δρ. Ελένη Θεοχάρους, μαζί με αντιπροσωπεία του Κινήματος. Την Λευκή βίβλο υπογράφει επίσης ο νομπελίστας Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Σε δηλώσεις της η Δρ. Θεοχάρους ανέφερε πως ένας τέτοιος κώδικας δεοντολογίας, όπως η λευκή βίβλος, «αν υιοθετηθεί θα διασφαλίσει στον τόπο μας ότι το πόθεν έσχες θα λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε ένα βήμα προς την κατεύθυνση του ελέγχου της διαφθοράς. Όπως όλοι γνωρίζετε η πατρίδα μας διασύρεται στα διεθνή δικαστήρια, στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, διασύρεται σε όλο τον κόσμο για τα φαινόμενα διαφθοράς της πολιτείας, των θεσμών και των ατόμων. Καταλαβαίνετε ότι είναι τρομακτικής σημασίας η έγκριση, η προώθηση της λευκής βίβλου».

Η Ελένη Θεοχάρους δήλωσε επίσης πως η Αλληλεγγύη θα κάνει ότι μπορεί για να προωθήσουμε τη λευκή βίβλο και να την κάνουμε νόμο του κράτους.

Η Αλληλεγγύη καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα και θα το πράξει και γραπτώς, να προβεί σε ανασκόπηση όλων των πορισμάτων των ερευνητικών επιτροπών για τα διάφορα σκάνδαλα που ταλάνισαν την πατρίδα μας και να προβεί σε αξιολόγηση και περαιτέρω διεκπεραίωση, ώστε να μην μείνουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.