Θεοχάρους: Θα πληρώσουμε τη τουρκία με φυσικό αέριο για να σταματήσει να παρενοχλεί;

Σε γραπτή ανακοίνωση η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη διερωτάται εάν θα πληρώσουμε τη τουρκία με φυσικό αέριο για να μην εισβάλει στη περιοχή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με λύπη ακούσαμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να προσφέρει μερτικό από το φυσικό αέριο στην «ΤΔΒΚ» ακόμη και πριν την λύση, αν σταματήσει η Τουρκία να μας παρενοχλεί. Πληρώνουμε δηλαδή τον νονό της νύχτας στην περιοχή μας για να αφήσει ήσυχο το μαγαζάκι μας.

Διαφωνούμε με αυτή την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά διαφωνούμε και με τον διαμοιρασμό των φανταστικών επί του παρόντος και λίαν απομακρυσμένων στο απώτερο μέλλον κερδών από το φυσικό αέριο ανάμεσα στις «δύο κοινότητες» ή στα δύο κράτη.

Τα κέρδη θα πρέπει να τα διαχειρίζεται η νόμιμη κεντρική κυβέρνηση του κράτους και να τα διαθέτει προς ανάπτυξιν όλου του λαού αναλόγως των αναγκών.

Τα κέρδη του Ηνωμένου Βασιλείου από τους υδρογονάνθρακες της Βόρειας Θάλασσας δεν τα διαμοιράζονται, είτε εξ ίσου, είτε αναλογικά, οι Ιρλανδοί, οι Σκωτσέζοι, οι Εγγλέζοι και οι Ουαλοί, αλλά τα διαχειρίζεται το Λονδίνο για την ανάπτυξη όλης της χώρας.