Θεοχάρους για Ερντογάν: Το σύνδρομο του μικρονοϊκού φασισμού

Θεοχάρους για Ερντογάν:Το σύνδρομο του μικρονοϊκού φασισμού. Εάν θέλει να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, οφείλει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία

«Απειλεί εκ νέου ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Ελλάδα και την Κύπρο, με αφορμή το φυσικό αέριο, επικαλούμενος μάλιστα τα δικαιώματα της χώρας του, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Η μόνη διαφορά είναι ότι το Διεθνές Δίκαιο δεν επιτρέπει τις συμπεριφορές των στρατιωτικών απειλών αλλά επιβάλλει την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων της εντός της ΑΟΖ της, όπως ο διεθνής νόμος και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας καθορίζει».

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η ευρωβουλευτής της Ομάδας του ECR και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους και προσθέτει:

«Για ποιο Διεθνές Δίκαιο μιλά ο κ. Ερντογάν, όταν δεν έχει υπογράψει ακόμα τη Συνθήκη για το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας; Σε ποιο Διεθνές Δίκαιο αναφέρεται ο Τούρκος Πρόεδρος; Σε εκείνο που παραβιάζει με τις εισβολές του στην Συρία, το Ιράκ και την Κύπρο; Σε αυτό με το οποίο σφετερίζεται το φυσικό μας αέριο;»

Καταλήγοντας η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης τονίζει: «Ο Ερντογάν εκμεταλλεύεται τις ψευδαισθήσεις των Κυβερνώντων την ΚΔ, ότι με τους εξευμενισμούς, τα γλειψίματα και τις ψευδολογίες, θα κατευνάσουν τον επιτιθέμενο».