Θεοχάρους: ΓεΣΥ με το στανιό δεν γίνεται

Με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για την εφαρμογή του ΓεΣΥ μέσα στο 2019, έχουμε να επισημάνουμε ότι ΓεΣΥ με το στανιό δεν γίνεται, διότι γιατροί με το στανιό δεν γίνονται, ανέφερε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους,

Στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις ως Κίνημα τις προσπάθειες για τη λειτουργία ενός συστήματος υγείας στον τόπο μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

Επισημαίνουμε όμως ότι, εάν οι γιατροί δεν έχουν τη δυνατότητα ελεύθερα να επιλέγουν αν θα είναι στην ιδιωτική ιατρική ή στις υπηρεσίες του ΓεΣΥ ως λειτουργοί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, και αν οι πολίτες δεν κατανοήσουν ότι οφείλουν να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία διότι διαφορετικά δεν θα μπορούν να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες ενός ικανοποιητικού συστήματος υγείας, τότε θα οδηγηθούμε στην κατάρρευση.

Οι παράμετροι που χρειάζεται να διορθωθούν είναι πάρα πολλοί. Ελπίζουμε ότι με την έναρξη της εφαρμογής του ΓεΣΥ όλα αυτά θα γίνουν κατανοητά από τον καθένα και θα βοηθήσουμε όλοι μας για να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.