Θεοχάρους: Ας μην θεωρηθεί ότι με το «φάγωμα» του Γ. Ελεγκτή θα ξεχαστούν τα σκάνδαλα των πολιτογραφήσεων

Τα σκάνδαλα του προγράμματος πολιτογραφήσεων πρέπει να βγουν στο φως στην ολότητά τους, τόνισε σε δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Δεν γνωρίζουμε τελικά ποια εξέλιξη θα έχει η σύγκρουση ανάμεσα στον Γενικό Ελεγκτή και την Κυβέρνηση, ανάμεσα στον Γενικό Ελεγκτή και στον Γενικό Εισαγγελέα.

Παρόλο που υποψιαζόμαστε ότι η τελική απόληξη θα είναι η απόλυση του Γενικού Ελεγκτή, εμείς θα επιμείνουμε να μάθουμε τα πορίσματα των ερευνών του όσον αφορά τα σκάνδαλα των διαβατηρίων, που αφορούν τις περιπτώσεις που έχουν έρθει μέχρι στιγμής στο φως της δημοσιότητας.

Κυρίως της περίπτωσης του καζίνο και άλλων ανάλογων περιπτώσεων που έχει χειριστεί, αλλά και τα πορίσματα άλλων ερευνητικών επιτροπών.

Ας μην θεωρηθεί ότι με το «φάγωμα» του Γενικού Ελεγκτή όλα αυτά θα ξεχαστούν και θα μπουν σε ένα συρτάρι και θα μείνουν εκεί για πάντα, με ατιμώρητους τους ενόχους, με ατιμώρητους όλους εκείνους οι οποίοι έχουν διαδραματίσει αυτό τον άθλιο ρόλο στην καταρράκωση και της πραγματικής οικονομίας της Κύπρου και της αξιοπρέπειάς της και στον διασυρμό της πατρίδας μας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Στο μεταξύ σημειώνουμε πως αυτή η δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης, Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή πλήττει το κύρος των θεσμών και τη λειτουργία της Δημοκρατίας στον τόπο μας.