Θεοχάρους: Ήρθε η ώρα οι τράπεζες να ανταποδώσουν τις θυσίες του λαού

Ήρθε η ώρα οι τράπεζες να ανταποδώσουν τις θυσίες του λαού που τις κράτησε όρθιες, τόνισε σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για στήριξη της Οικονομίας και την προσπάθεια προστασίας επιχειρήσεων και εργαζομένων από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού, ο ρόλος των τραπεζών καθίσταται σημαντικός για την επιτυχία της όλης προσπάθειας.

Ήρθε η ώρα οι κυπριακές τράπεζες να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να ανταποδώσουν τις αιματηρές θυσίες του κυπριακού λαού για να σωθούν, όταν το χρειάστηκαν, και ότι αυτές οι θυσίες ακόμη συνεχίζονται.

Ήρθε η ώρα να επιδείξουν πραγματική κοινωνική ευθύνη και όχι να επιδίδονται μόνο σε πράξεις μεμονωμένης αλλά δημοφιλούς φιλανθρωπίας.

Οφείλουν να εφαρμόσουν αναστολή όλων των εκποιήσεων και την καταβολή δόσεων των δανείων χωρίς να ζητήσουν τόκους. Αν δεν το πράξουν, τότε τα μέτρα της κυβέρνησης δεν έχουν την ίδια αξία ούτε για τα νοικοκυριά, ούτε για τις επιχειρήσεις που πληρώνουν δόσεις στις τράπεζες.

Πώς θα επωφεληθούν π.χ οι επιχειρήσεις από τη μείωση του ΦΠΑ στο 17% όταν θα έχουν μηδαμινές εισπράξεις; Πώς θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους υποχρεώσεις;

Τα μέτρα λαμβάνονται για να επιβιώσει ο λαός μας, όχι για να εξαλειφθούν τα «κόκκινα δάνεια» και να μην παρουσιάσουν ζημιές οι τράπεζες.