Θεοφάνους – Ευριδίκη: Η γνωριμία μας ξεκίνησε από ένα λάθος!

Μπορεί να έχουν πάρει πια διαζύγιο, εντούτοις η Ευρυδίκη και ο Γιώργος Θεοφάνους  διατηρούν άριστες σχέσεις. Ο εκκεντρικός μουσικοσυνθέτης και η όμορφη τραγουδίστρια μίλησαν στο περιοδικό ΟΚ! για τον τρόπο γνωριμίας τους:

«Ήταν τυχερό μας να βρεθούμε στις αρχές του 1987, γιατί μαζί πήραμε την απόφαση να έρθουμε στην Ελλάδα και να ακολουθήσουμε το όνειρό μας. Μάλιστα η γνωριμία μας ξεκίνησε από μία σύμπτωση, ή μάλλον από ένα λάθος.

Ο Γιώργος είχε ζητήσει να του βρουν μία τραγουδίστρια να ηχογραφήσει κάποια τραγούδια που είχε γράψει. Του πήγαν λοιπόν μία φωτογραφία με δύο τραγουδίστριες και εκείνος διάλεξε την… άλλη. Αλλά έκαναν λάθος από το στούντιο και τελικά ειδοποίησαν εμένα. Αν δεν είχαμε συναντηθεί τότε, είναι πολύ πιθανό ο Γιώργος να είχε μείνει στην Αμερική και εγώ στη Γαλλία, αφού είχα ξεκινήσει την ίδια χρονιά τις σπουδές μου στο Παρίσι. Μάλιστα εκεί είχα ηχογραφήσει και κάποια demos που προορίζονταν για τη γαλλική αγορά.

Άρα ποτέ δεν ξέρεις τι θα γινόταν αν δεν έφευγα και εγώ για Βοστόνη λίγο αργότερα», εξήγησε η Ευρυδίκη και συνέχισε ο Γιώργος Θεοφάνους:

«Ήμασταν ακόμα φοιτητές στην Αμερική όταν χτύπησε το τηλέφωνο και ο Λεωνίδας ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του γνωστού παραγωγού Φίλιππου Παπαθεοδώρου για τη φωνή Ευρυδίκης αλλά και για τα τραγούδια μου. Βάλαμε λοιπόν τα πράγματα μας σε μια βαλίτσα και στις 4 Μαΐου του 1989 μετακομίσαμε στην Αθήνα. Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα για εμάς, γιατί χρειάστηκε να δουλεύουμε και να ζούμε και οι δυο σε συνθήκες που δεν είχαμε γνωρίσει στο παρελθόν. Ευτυχώς που ήταν καλοκαίρι δηλαδή, γιατί είχαμε χρήματα να αγοράσουμε μόνο σεντόνια και όχι πάπλωμα αλλά στην πορεία υπήρξαν άνθρωποι που πίστεψαν σε εμάς και το ένα έφερε το άλλο. Τίποτα δεν κατακτιέται χωρίς σκληρή δουλειά, κέφι και αγάπη γι’ αυτό που κάνεις».