Θεοδότου: Προσέλαβαν τα παιδιά της παρέας με ωφελήματα και διαδικασίες εξπρές

Θεοδότου: Προσέλαβαν τα παιδιά της παρέας με ωφελήματα και διαδικασίες εξπρές

Αποκαλυπτικός ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής παρουσιάστηκε ο Παύλος Θεοδότου, πρώην μέλος της επιτροπείας της ΣΚΤ.

Στο μεταξύ όλες αυτές τις μέρες ολοι οσοι κατέθεσαν, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικοί, επιρρίπτοντας ευθύνες πρώτιστα στον Νικόλα Χατζηγιάννη, για ελλιπή χειρισμό, για αδιαφανείς διαδικασίες, για άτομα που απέκτησαν super powers καθώς επίσης και για παραιτήσεις – απότοκο διαφωνιών μελών.

Αναφέρθηκαν επίσης στην συμφωνία με την Altamira χαρακτηρίζοντάς την  ως «μνημόνιο κακής διαχείρισης». Πρόκληση επίσης ήταν η  αναφορά για αναδιάρθρωση δανείου σε πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο.

Τελευταίος ο οποίος κατέθεσε σήμερα, ο Παύλος Θεοδότου, ανέφερε ότι θεωρεί πως «για το κατάντημα του Συνεργατισμού έχει τρομερή ευθύνη η Κεντρική Τράπεζα», ενώ αποδίδει και ευθύνες στον κ. Ορφανίδη.

Ανέφερε πως η Κεντρική Τράπεζα τους είπε πως και «αυτό που σας δίνουμε είναι και πολύ σας».

Σε παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής, Γιώργος Αρέστη, αποκάλυψε πως «σε μία ΣΠΕ ο Γραμματέας διέγραψε την υποθήκη σε δικό του δάνειο».

Ο κ. Θεοδότου είπε πως προσέλαβαν τα παιδιά της παρέας με ωφελήματα και διαδικασίες εξπρές, άλλαξαν μέχρι και το σήμα του Συνεργατισμού. Το σήμα που τοποθετήθηκε σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα παγκύπρια, προσομοίαζε με το σήμα της Λαϊκής, που είχε καταρρεύσει. Η Συνεργατική τράπεζα μετατρέπεται, έλεγα, σε Συνεργατική Λαϊκή Τράπεζα, είπε. Για πρώτη φορά ο Συνεργατισμός χορηγούσε αθλητικές εκπομπές ανέφερε συνεχίζοντας.

Σε ρώτηση, ποια η άποψή σας. Αν διδόταν χρόνος μετά το 2013 ίσως να βελτιωνόταν η κατάσταση;

Ο Παύλος Θεοδότου είπε: “Είμαι βέβαιος 100% γι αυτό. Το στηρίζω και σε δεδομένα και είναι και προσωπική μου άποψη. Μας κατηγορούσαν ότι ήμασταν ως συνεργατικό κίνημα σπαταλούσαμε λεφτά. Εμείς αμοιβόμασταν 75 ευρώ την συνεδρία. Αυτοί που διορίστηκαν από το κράτος έπαιρναν 12 χιλιάδες και ο Πρόεδρος πάνω από 100χλδ”

Μετά το τέλος της ακρόασης, υπήρξε μία λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Θεοδότου και ενός ατόμου από το ακροατήριο.

«Εσείς φέρεται ευθύνη για το κλείσιμο του Συνεργατισμού», είπε το συγκεκριμένο άτομο, με τον κ. Θεοδότου να του απαντά, «είσαι ένας άνθρωπος αιωνίως διαμαρτυρόμενος και δεν θα σου απαντήσω».

Στη συνέχεια ο άντρας του είπε, «φέρετε ακεραία την ευθύνη με τα κομματικά σας για το τέλος του Συνεργατισμού. Ήσασταν καθαρά κομματικός».

Η Επιτροπή διακόπτει και επανέρχεται στις 23 Αυγούστου.