Θεοδωράκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τους νέους να μισήσουν την πολιτική

Ο Σταύρος Θεοδωράκης,   σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων σχετικά με τις κινητοποιήσεις των πολιτών κατά της Κυβέρνησης είπε:

«Το Ποτάμι δεν καπελώνει την κοινωνία. Αυτές είναι συνήθειες των παλιών κομμάτων και του ΣΥΡΙΖΑ πρωτίστως. Το σύνθημα των διοργανωτών είναι ‘όχι κόμματα – μόνο πολίτες’. Ας αφήσουμε λοιπόν λίγο χώρο στους πολίτες να αποφασίσουν μόνοι τους».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Κινήματος είπε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που σκότωσε την ελπίδα. Έκανε τους νέους να μισήσουν την πολιτική. Κρατισμός – λαϊκισμός είναι η ιδεολογία τους. Πώς θα συνεργασθούμε μαζί τους;».

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις που ισχυρίζεται η Κυβέρνηση ότι πραγματοποιεί ανέφερε ότι αυτές είναι κυρίως νέοι φόροι, νέες εισφορές και τώρα τελευταία κάποιες αποκρατικοποιήσεις, «δηλαδή τις συμφωνίες που οι προηγούμενοι έκαναν χωρίς καμία αλλαγή ή βελτίωση», ενώ τόνισε ότι στην Παιδεία, στο Δημόσιο, στη Δικαιοσύνη, στην αποκέντρωση η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ή «μάλλον τα κάνει όλα λάθος».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα τάχθηκε κατά της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης λέγοντας ότι αυτές είναι λύσεις του «μέσου όρου», και τόνισε ότι η χώρα θέλει μεγάλες αλλαγές, τολμηρούς πολιτικούς και «ένα new deal έτσι ώστε οι μεγάλες αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα με την πλειοψηφία της κοινωνίας να τις υπερασπίζεται».

Στο ερώτημα γιατί το Ποτάμι δεν ζητάει εκλογές όταν έχουμε να κάνουμε με μια τόσο κακή κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόταξε την σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας πριν από τις μικροπολιτικές του καθενός και σημείωσε ότι: «Έχουμε καταντήσει περίγελος του κόσμου. Εκλογές – μνημόνια, εκλογές – μνημόνια. Και η κρίση …κρίση. Και η φτώχεια … φτώχεια. Μήπως να σκεφθούμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος;».

Τέλος, σχετικά με την πρωτοβουλία του Ποταμιού στις διεργασίες του Κεντρώου χώρου ανέφερε ότι: «Εμείς, αλλά νομίζω και οι περισσότεροι κεντρώοι προοδευτικοί πολίτες, αυτό που θέλουμε είναι να δημιουργηθεί μια νέα μεγάλη παράταξη εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης».