Θεοδωράκης: Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι  «Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παρελθόν, στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση συνεργασίας που θα εκφράζει τουλάχιστον το 51% του εκλογικού σώματος και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν συναινεί σε λύσεις που δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι μετά από επτά μήνες διακυβέρνησης μπορούμε να εξετάσουμε ποιος είναι το παιδί του συστήματος και ποιος έμεινε στα λόγια. «Ο κ. Τσίπρας έκανε όλα τα λάθη του παρελθόντος και μερικά δικά του». «Πιστεύει κανείς ότι άλλαξαν οι όροι για το δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «καθημερινά έχουμε πράξεις διορισμού ημετέρων. Είναι η συνέχεια του παλιού συστήματος». Ενώ υποστήριξε πως η κυβέρνηση Τσίπρα βοήθησε τους στυλοβάτες του παλιού συστήματος κι ακόμη ότι «τίποτα απ’ αυτά που έλεγε περί σύγκρουσης με τη διαπλοκή δεν έγινε πράξη».

«Η Νέα Δημοκρατία ευθύνεται για την κατάσταση της χώρας. Η ΝΔ είναι αυτή που έδινε υποσχέσεις στον κόσμο, δεν εφάρμοσε τίποτα και μετά δεν έκανε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε» είπε ο κ. Θεοδωράκης και συνέχισε: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν την ίδια λογική. Τη λογική του πελατειακού κράτους».