Θα σας εκπλήξει το IQ του Άστον Κούτσερ! Εξαιρετικά προικισμένος…

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον Άστον Κούτσερ, τόσο λόγω της επιτυχημένης του καριέρας στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όσο και από την ακτιβιστική του δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Κανείς, όμως, δεν γνωρίζει τον Άστον Κούτσερ λόγω του υψηλού δείκτη νοημοσύνης του!

Ο ηθοποιός από την Αϊόβα τα τελευταία χρόνια έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα όλων πάνω του κυρίως για τον ακτιβισμό του. Για να αντιμετωπίσει την εμπορία ανθρώπων και την εκμετάλλευση παιδιών, ο Κούτσερ δημιούργησε τον οργανισμό «Thorn», μαζί με την πρώην σύζυγό του Ντέμι Μουρ, καταφέρνοντας να σώσει πολλά παιδιά, αναφέρει το grunge.com, από κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων.

Άστον Κούτσερ
Πριν από τον ακτιβισμό του, ο Κούτσερ ήταν περισσότερο γνωστός για τον ρόλο του ως Μάικλ στην κωμική σειρά «That ’70s Show», με την καριέρα του να γίνεται όλο και πιο επιτυχημένη με τη συμμετοχή του σε διάφορες επιτυχημένες ρομαντικές κομεντί. Ωστόσο, εκτός από τον ακτιβισμό και την υποκριτική, ο Κούτσερ αποδεικνύεται ότι έχει ακόμη ένα κρυφό ταλέντο. Και αυτό δεν είναι άλλο από το IQ του.

Εκτός από το να υποδύεται, λοιπόν, έναν άλλο άνθρωπο με υψηλό δείκτη νοημοσύνης στον κινηματογράφο -έπαιξε τον Στιβ Τζομπς στην ταινία «Jobs»- ο Άστον Κούτσερ έχει στην πραγματικότητα το δικό του υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να καυχιέται, και ίσως αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και στα επιτυχημένα casting του.

Με δείκτη νοημοσύνης 160, η ευφυΐα του Κούτσερ τον τοποθετεί στην κατηγορία των εξαιρετικά προικισμένων, αναφέρει το grunge.com, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε μια κλίμακα από το 1 έως το 220, ο μέσος όρος δείκτη νοημοσύνης κυμαίνεται μεταξύ 84 και 115. Αλλά για άτομα που είναι εξαιρετικά έξυπνα, το να σκοράρεις πάνω από 116 σε ξεχωρίζει από τον κανόνα και το να σκοράρεις πάνω από 130 σε προσθέτει σε μια ελίτ «λέσχη» ατόμων υψηλής νοημοσύνης.

Με τον Κούτσερ, λοιπόν, να έχει IQ 160, όχι μόνο ανήκει σε μια σπάνια κατηγορία ευφυών ατόμων, αλλά είναι, επίσης, ένας από τους λίγους ηθοποιούς στο Χόλιγουντ με τόσο υψηλό δείκτη νοημοσύνης, αναφέρει το grunge.com.

Κάτι που επιβεβαιώνεται ακόμη και με τις σπουδές του, καθώς πριν ασχοληθεί με την υποκριτική ο Κούτσερ σπούδασε βιοϊατρική μηχανική στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα.