Θα πέσουν …καμπάνες στους στρατιώτες για τον «αλβανικό αετό»

Εντολή για την επιβολή των αυστηρότερων προβλεπόμενων ποινών έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος για τους επτά στρατιώτες αλβανικής καταγωγής που με τα χέρια τους σχημάτισαν προκλητικά μέσα από το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου τον «αλβανικό αετό». Ένας συμβολισμός που ταυτίστηκε με τις αλυτρωτικές ενέργειες της Αλβανίας σε βάρος της Ελλάδας. Της υποθέσεως έχει επιληφθεί εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ιωαννίνων.

Ο Καμμένος, ερωτηθείς για το περιστατικό στο Τατόϊ όπου παραβρέθηκε για την τελετή παράδοσης παραλαβής της ηγεσίας του ΓΕΑ απάντησε ότι «δόθηκε εντολή στην ηγεσία του ΓΕΣ να εξαντληθούν όλα τα προβλεπόμενα για την υπόθεση». Κι αυτό, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το Πεντάγωνο, διότι υπάρχουν φόβοι πως οι επτά στρατιώτες αλβανικής καταγωγής που προσέβαλαν την στολή του Έλληνα στρατιώτη και βεβήλωσαν το εθνόσημο μπορούν να βρουν μιμητές στο Στράτευμα. Ήδη, έχει συμβεί ένα ακόμη παρόμοιο περιστατικό το 2015 σε άλλη στρατιωτική μονάδα.

Οι ποινές αναμένεται να επιβληθούν μετά την ορκωμοσία τους που προγραμματίζεται να γίνει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, καθώς ήδη, και ταυτόχρονα με την ΕΔΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη και διατάχθηκε με το που δημοσιοποιήθηκε η φωτογραφία με τον χαιρετισμό-πρόκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει επιληφθεί της υποθέσεως και διεξάγει έρευνα ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου Ιωαννίνων. Αμέσως μετά την ορκωμοσία θα ανακοινωθούν και οι μεταθέσεις τους οι οποίες όπως επισημαίνουν πηγές του ΓΕΣ θα είναι προς διαφορετικές μονάδες.