Θα πέσει το τελευταίο “απεργιακό” κάστρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς;

Σήμερα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις απο τους οδηγούς των λεωφορείων για την πορεία των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και σήμερα, παρά την απόφαση του σωματείου των τεχνικών (ΟΑΣΑ – ΟΣΥ) να αναστείλουν τις απεργίες, προκειμένου οι οδηγοί στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση. Ως εκ τούτου απο τις 10 το πρωί που αρχίζει η συνεδρίαση μέχρι τη λήξη της  δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία στο λεκανοπέδιο.

“Οι μετωπικές συγκρούσεις δεν οδηγούν πουθενά, πληγώνουν το επιβατικό κοινό, το οποίο εμείς σεβόμαστε. Χρειάζεται ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση” είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Λεωνίδας Σκούλος και υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία είναι έτοιμοι να κάνουν έναν ειλικρινή διάλογο με προτάσεις για την ανάπτυξη των αστικών συγκοινωνιών.

Παράλληλα, χθες ανέστειλαν την απεργία τους και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, προαστιακό και ΟΣΕ. Ωστόσο, η 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ΟΣΕ και του Προαστιακού μεταφέρθηκε για την Πέμπτη.