Θα καταθέσουν μήνυση εναντίον του Στουρνάρα οι Εφοριακοί

Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση κάθε έκνομης και δόλιας πράξης ή σκοπιμότητας που τυχόν υπήρξε σχετικά με το θέμα των μετακινήσεων εφοριακών αναμένεται να καταθέσει σύμφωνα με ανακοίνωση της η ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως η επιχειρούμενη αναδίπλωση απ’ την πλευρά του υπουργείου οικονομικών, στο ζήτημα των κρίσεων, δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν, αλλά και τις προσωπικές ευθύνες του κ. Μαυραγάννη και προσθέτει πως σε μια χρεοκοπημένη χώρα, η στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών και η εφαρμογή των νόμων, δεν μπορεί να είναι αντικείμενο διακομματικών συνεννοήσεων και διαβουλεύσεων.

Παράλληλα καλεί “τον αρμόδιο υπουργό να δώσει επιτέλους στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τα κριτήρια με τα οποία επιχειρούνται οι συγκεκριμένες μετακινήσεις. Η επιμονή του στην άρνηση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά”υποστηρίζει.

“Τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί σε ΜΜΕ, μετά την έκδοση των αποφάσεων αυτών, έχουν δημιουργήσει ‘’γκρίζες ζώνες’’ που επιβεβαιώνουν το αίτημα της ΠΟΕ ΔΟY για δικαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης” καταλήγει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, χθες βράδυ το Υπουργείο Οικονομικών προέβη σε ανακοίνωση για τον εν λόγω θέμα, με βάση την οποία, η τοποθέτηση προϊσταμένων των οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών, θα γίνει με απόλυτο σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία.

Συγκεκριμένα:

1) Για όσες περιπτώσεις έχει λήξει η θητεία , η τοποθέτηση θα γίνει με βάση την διαδικασία και τα προσόντα που προβλέπονται στις διατάξεις της παραγράφου 21 του άρθρου 55 ν. 4002/11 , όπως ισχύει σήμερα. Οι αποφάσεις τοποθέτησης των νέων προϊσταμένων  θα εξειδικευθούν ως 31/12/2012 με τους συγκεκριμένους στόχους  (ποιοτικούς και ποσοτικούς) που πρέπει αυτοί να πετύχουν  κατά την διάρκεια της θητείας τους  και  οι οποίοι και θα ελέγχονται ανά τρίμηνο όπως ορίζει ο νόμος .Εξυπακούεται πως στην κρίση για την κάλυψη των ανωτέρω θέσεων μετέχουν όλοι όσοι διαθέτουν τα κατά το νόμο τυπικά προσόντα.

2) Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών που θα δημοσιευθεί ως τις 31/1/2013, θα καθοριστούν ο τρόπος,  η διαδικασία και τα όργανα ελέγχου επίτευξης των στόχων της προηγουμένης παραγράφου,  στη βάση των καλύτερων διεθνών πρακτικών.

3)Για όσες περιπτώσεις δεν έχει λήξει η θητεία, οι σημερινοί  προϊστάμενοι  παραμένουν στις θέσεις τους, σύμφωνα με το νόμο και θα υπόκεινται στα κριτήρια αξιολόγησης που θα τεθούν