Θα βάλω τέλος στη συζήτηση για το ξέπλυμα, δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης στη Bild

Απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος στην Κύπρο ο νέος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξή του  που θα δημοσιευθεί την Τρίτη στην “Bild”, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι μεν μια μικρή χώρα με οικονομικά προβλήματα, αλλά ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά της…«Έχουμε ξεπεράσει μεγάλες προκλήσεις στο παρελθόν».

Χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς άδικους και υπερβολικούς και σημειώνει ότι υπήρξαν έλεγχοι, τα νομικά και θεσμικά πλαίσια στην Κύπρο είναι στερεά και έχουν εφαρμοστεί οι προτάσεις της Τρόικας και δηλώνει ότι η Κύπρος δεν έχει να κρύψει τίποτα και ότι είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος σε αυτή τη συζήτηση.

Υπάρχει, τονίζει , επείγουσα ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου, εκφράζοντας παράλληλα τη συμφωνία του με τη θέση που εξέφρασαν Γαλλία και Γερμανία για συμφωνία στο πακέτο διάσωσης μέχρι το Μάρτιο

Ο νέος πρόεδρος τονίζει  ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε τις πλείστες διατάξεις του Μνημονίου και σημειώνει ότι οι μακροπρόθεσμες προοπτικές για την Κύπρο είναι εξαιρετικές, αφού υπάρχει δέσμευση για όλες τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. «Τώρα χρειαζόμαστε μόνο ένα χέρι βοήθειας», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης.