Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη αν γίνουν πλειστηριασμοί στην πρώτη κατοικία

Τον κίνδυνο να προκληθεί κοινωνική έκρηξη από την εφαρμογή του μέτρου των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, κρούει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Γιώργος Ντόλιος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα έχουμε κοινωνική έκρηξη. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον Έβρο, όπου ζω. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Δεν διανοούμαι ότι μπορώ να ψηφίσω κάτι τέτοιο και να επιστρέψω στον Έβρο. Αυτό δεν είναι δική μου άποψη, είναι άποψη της συντριπτικής πλειοψηφία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, όπως καταλαβαίνω από τις συζητήσεις που έχουμε και δεν προτίθενται οι κοινοβουλευτικές ομάδες να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή. Το ΠΑΣΟΚ το δήλωσε βάζοντας «κόκκινη γραμμή» στο θέμα αυτό και δια του προέδρου του, Ευ. Βενιζέλου αλλά και με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» σημειώνει ο κ. Ντόλιος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημειώνει επίσης ότι έχει καταθέσει ερώτηση στον υπουργό Παιδείας για το θέμα της κατάργησης ειδικοτήτων εκπαιδευτικών στα επαγγελματικά λύκεια με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί τεράστιο κοινωνικό ζήτημα για χιλιάδες μαθητές. «Πρόκειται για τα παιδιά των ΕΠΑΛ που είχαν επιλέξει καταργηθέντες κλάδους στους οποίους διδάσκουν καταργηθείσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Αυτά τα παιδιά που πάνε στην τρίτη Λυκείου σε όλα σχεδόν τα περιφερειακά Λύκεια της χώρας δεν έχουν τη δυνατότητα να διδαχθούν τα μαθήματα του καταργηθέντος κλάδου τους. Μιλάμε για χιλιάδες παιδιά, που δεν θα πάρουν πτυχίο, διακόπτονται οι σπουδές τους.

Επίσης σε πάρα πολλά περιφερειακά επαγγελματικά Λύκεια της χώρας δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν και τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα Αυτό σημαίνει ότι για τα παιδιά που φοιτούν σε αυτά τα Λύκεια έχει κλείσει η πόρτα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν μπορούν να μπουν στο πανεπιστήμιο» τονίζει ο κ. Ντόλιος. Προτείνει μάλιστα «άμεσα, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου να προσληφθούν κάποιοι ωρομίσθιοι έτσι ώστε και τα παιδιά της Τρίτης Λυκείου να πάρουν το πτυχίο τους, αλλά και οι μαθητές που έχουν ανάγκη διδασκαλίας σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα να μπορέσουν να «χτυπήσουν την πόρτα» της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ