Θέμα ανασχηματισμού θα θέσει το ΠΑΣΟΚ

Αμέσως μετά τη νέα «κάθοδο» της τρόικας το ΠΑΣΟΚ θα θέσει θέμα ανασχηματισμού, με το σκεπτικό ότι οι μέρες είναι κρίσιμες, ασφυκτικά τα χρονοδιαγράμματα και δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων.

Κύκλοι της Ιπποκράτους για τους λόγους αυτούς χαρακτηρίζουν αναγκαία και επείγουσα την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας σύγκλισης των τριών κομμάτων και προτείνουν την αναβάθμιση της συνάντησης των τριών αρχηγών, οι οποίοι, στην ουσία, θα συντονίζουν την κυβερνητική δράση.

Επαναφέρουν επίσης τα θέματα που θα συζητηθούν με την τρόικα για τα οποία πρέπει να συμφωνήσουν οι τρεις εταίροι, μεταξύ των οποίων η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ.

Στο τραπέζι πέφτει και το θέμα της Κύπρου. Στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι η κρίση στην Κύπρο είναι πιθανό να επιβαρύνει τους ήδη αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και τονίζουν την ύπαρξη της «ρήτρας βαθύτερης ύφεσης» , τονίζοντας ότι «είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσει η Ελλάδα αυτά που πρέπει», στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Θεωρούν επίσης ότι «η εξαιρετικά αρνητική εμπειρία της Κύπρου θα λειτουργήσει υπέρ της κατανόησης των ελληνικών θέσεων από τους θεσμικούς εταίρους μας».