Θέλουμε ποινικούς ανακριτές για το πάρτυ στις Κ. Αερογραμμές

Η αντίστροφη μέτρηση για να βάλουν λουκέτο οι  Κυπριακές Αερογραμμές έχει ήδη ξεκινήσει.  Εάν δεν δελεαστούν οι “σχιστομάτιδες”   επενδυτές να βάλουν  τα λεφτουδάκια, δίνοντας τους έτσι και παράταση ζωής,  ο κρατικός αερομεταφορέας θα μετράει μέρες για να μην πούμε καλύτερα ώρες ζωής. Μας το είπε άλλωστε και αρμόδιος υπουργός Συγκοινωνιών.

Και αυτό γιατί για χρόνια στήθηκε από τους πάντες ένα ατέλειωτο πάρτι  στη πλάτη του κρατικού αερομεταφορέα, που  δεν του έδωσε ποτέ την ευκαιρία να ορθοποδήσει. Μια ζωή μετρούσε ζημιές και κάθε χρόνο και μεγαλύτερες. Πρόσφατο παράδειγμα τα αποτελέσματα των προηγούμενων δύο χρόνων, όπου  το 2012 οι ζημιές τους ήταν ύψους 55.8 εκ. ευρώ, έναντι 23,9 εκ.  ευρώ το 2011.

Δηλαδή κάθε πέρσι και καλύτερα…. Ένα βαρέλι δίχως πάτο, στο οποίο έπεσαν τεράστια χρηματοδοτικά πακέτα ουκ ολίγες φορές από το κρατικό κορβανά, δηλαδή από τις τσέπες των φορολογούμενων Κυπρίων.

Κάτω από καμία διοίκηση δεν κατάφερε να δει άσπρη μέρα . Ποιό να πρωτοθυμηθούμε, το Σταύρο Γαλαταριώτη στο πηδάλιο των  Κυπριακών Αερογραμμών, διορισμένο από το αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού, το Κίκη Λαζαρίδη διοριζόμενο από τον Γιώργο Βασιλείου,  ή τον Χάρη Λοιζίδη διοριζόμενο από τον Γλαύκο Κληρίδη, που για να μην ξεχνιόμαστε ήθελε να αγοράσει και την Ολυμπιακή αεροπορία… Αν είναι δυνατόν!. Και αφου δεν αγόρασε την ολυμπιακή δημιούργησε την Hellas Jet και για να την προβάλει έκανε χλιδάτα παρτυ σε διάφορες ευρωπαικές πρωτεύουσες…. Μέχρι που έκλεισε και … ξεπουλήθηκε..

Να μην ξεχάσουμε και τους Β. Ρολόγη,  Τ. Κυριακίδη, Κ. Λοιζίδη και φυσικά τον μηχανικό  Γιώργο  Μαυρόκωστα ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών επί προεδρίας Δημήτρη Χριστόφια και «έγραψε ιστορία»!!!. Αλλά και τον νυν Σταύρο Σταύρου  που μετρά μερικούς μήνες στην καρέκλα και πήρε και πανωπροίκι τα 30 εκ. ευρώ για να σώσει την νύφη. Τζίφος όλοι.

Τα γλέντια και τα χλιδάτα πάρτι καθώς και τα δωρεάν ταξιδάκια κάποιων διευθυντών πάντως τελείωσαν μαχαίρι.  Να μην ξεχνάμε όμως τα παιχνίδια που παίχθηκαν και τις οδήγησαν στο σήμερα, όπως τις προμήθειες για την αγορά και ενοικίαση αεροπλάνων και  τα πολλά εκατομμύρια που σπαταλήθηκαν στο βωμό της μίζας….

Μήπως ήρθε η ώρα που η κυβέρνηση θα πρέπει να διορίσει ποινικούς ανακριτές και για τις Κυπριακές Αερογραμμές; Να δει και ο λαουτσίκος που πήγαν τα χρήματα του.

Νομίζω ήρθε η ώρα κύριε πρόεδρε…

Μ.Μ.