Θέληση! 10χρονο κορίτσι χωρίς χέρια κέρδισε διαγωνισμό χειρόγραφου

Η 10χρονη Σάρα Χίνεσλεϊ που γεννήθηκε χωρίς χέρια, κέρδισε τον εθνικό διαγωνισμό χειρογράφων στις ΗΠΑ.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αξίζουν να τους θαυμάζουμε και μας θυμίζουν πως με τη θέληση μπορεί κανείς να πετύχει το ακατόρθωτο.

Αυτό συμβαίνει και με την 10χρονη Σάρα Χίνεσλεϊ που γεννήθηκε χωρίς χέρια και κέρδισε τον εθνικό διαγωνισμό χειρογράφων στις ΗΠΑ.

Το κοριτσάκι μπορεί να ζωγραφίζει, να σχεδιάζει και να κάνει γλυπτά από πηλό!

Μιλώντας στην The Washington Post, δήλωσε ότι όταν έμαθε να γράφει, το βρήκε εύκολο. Μπορεί να γράψει στα αγγλικά και κάποια μανδαρίνικα.

Η Σέριλ Τσουρίλα, δασκάλα της 3ης τάξης της 10χρονης, δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει ποτέ τη Σάρα να λέει «δεν μπορώ». Η μαθήτρια της Καθολικής Σχολής του Αγίου Ιωάννη στο Frederick, MD κέρδισε ο βραβείο Nicholas Maxim 2019 για τη γραφή της. Το ετήσιο βραβείο απονέμεται σε δύο μαθητές με ειδικές ανάγκες κάθε χρόνο.

Η Σάρα, που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ προσθετική, αρνείται βοήθεια όταν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει ένα συγκεκριμένο έργο. Προσπαθεί να βρει πάντα έναν τρόπο για να κάνει αυτό που πρέπει. Για να γράψει, κρατάει ένα μολύβι ανάμεσα στα χέρια της και εστιάζει στα σχήματα της αλφάβητου, σε κάθε σημείο και καμπύλη. Η Σάρα διαπίστωσε, όπως είπε ότι η γραφή είναι σαν να δημιουργεί ένα έργο τέχνης.

Η Σάρα ζει στις ΗΠΑ για περίπου τέσσερα χρόνια. Υιοθετήθηκε από την Κίνα τον Ιούλιο του 2015 κι από τότε ζει με τη νέα οικογένεια. Η μητέρα της Σάρα, Κάθριν Χίνεσλεϊ, είπε ότι η Σάρα ήξερε πώς να μιλάει και να γράφει στη γλώσσα της όταν έφτασε στις ΗΠΑ, ενώ το κορίτσι ξεκίνησε αμέσως να μαθαίνει κι αγγλικά.

Η νέα οικογένεια της Σάρα έμαθε ότι πρέπει να εμπιστεύονται την κρίση της και να την αφήνουν να κάνει τα πράγματα με τον τρόπο της.

Η Σάρα θα λάβει το εθνικό βραβείο σε τελετή απονομής βραβείων στις 13 Ιουνίου. Έχει επίσης κερδίσει χρηματικό έπαθλο 500 δολαρίων.