Η Xiaomi «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση των κατασκευαστριών – Ξεπέρασε την Apple

Με τις αναταράξεις που επέφεραν οι κυρώσεις κατά της Huawei, καθώς δεν είχε πρόσβαση σε βασικές προμήθειες τσιπ από τις αρχές του 2020, η Xiaomi, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο αυτό το κενό της αγοράς, με αποτέλεσμα να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο το τελευταίο τρίμηνο μετά από άλμα 83% στις πωλήσεις.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Canalys, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Xiaomi, η οποία είναι κατασκευάστρια μιας ευρείας γκάμας προϊόντων, από λευκές συσκευές μέχρι videogames, εισέρχεται στην πρώτη δυάδα, όπου ιστορικά κυριαρχούσαν – μέχρι σήμερα – η Samsung και η Apple.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ύστερα από την δημοσιοποίηση της λίστας, οι μετοχές της Xiaomi κινήθηκαν ανοδικά έως και 4,1%, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση στον Hang Seng Index του Χονγκ Κονγκ.

Η Canalys λέει ότι ο στόχος της Xiaomi πρέπει να είναι η αύξηση των πωλήσεων των premium τηλεφώνων της όπως το Mi 11 Ultra. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, καθώς η Oppo και η vivo έχουν σχεδόν τον ίδιο στόχο και σε αντίθεση με τη Xiaomi, φαίνεται να είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν πολύ περισσότερα χρήματα για συμβατικό μάρκετινγκ. Εάν η ανάπτυξή της εταιρείας συνεχιστεί με σταθερό ρυθμό, η Xiaomi μπορεί να ξεπεράσει τη Samsung και να γίνει ο No.1 προμηθευτής smartphone στον κόσμο σε εύθετο χρόνο. Η Apple βρίσκεται στο 14% αυτή τη στιγμή, ενώ η Oppo και η vivo η καθεμία έχουν 10% με μεγάλη ανάπτυξη – αν και τίποτα δεν συγκρίνεται με το 83% της Xiaomi κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020.