Η Theresa May ζητεί από τους επιχειρηματίες να στηρίξουν τη συμφωνία για το brexit

Η Theresa May θα απευθύνει έκκληση στους επικεφαλής των βρετανικών επιχειρήσεων, προκειμένου αυτοί να συμβάλουν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για το Brexit, καθώς με αυτό τον τρόπο δείχνει να καταπολεμά την ανυποχώρητη αντίθεση πυο βρήκε η πρότασή της στο Κοινοβούλιο και μια πιθανή πρόταση μομφής.

Η πρωθυπουργός που δέχεται πυρά από κάθε κατεύθυνση, θα απευθυνθεί στη Συνομοσπονδία Βρετανικής Βιομηχανίας στο Λονδίνο τη Δευτέρα, προσπαθώντας να πείσει τα μέλη της για τη Συμφωνία απόσυρσης της χώρας από την Ευρώπη, που μόνο λίγοι, ακόμη και μέσα στο Συντηρητικό Κόμμα, πιστεύουν ότι είναι οκανοποιητική. Εν τω μεταξύ, μερικοί από τους βουλευτές της εκστρατεύουν για να την απαλλαγούν από την παρουσία της, ενώ ακόμη και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της συζητούν ανοιχτά ότι προσπαθούν να ξαναγράψουν το κείμενο της Συμφωνίας.

“Ακούστε τις επιχειρήσεις στις εκλογικές περιφέρειές σας”, προέτρεψε τους βουλευτές σε μια συνέντευξή της στο Sky News. «Πηγαίνετε εκεί έξω και μιλήστε στους ανθρώπους και ρωτήστε εάν νομίζουν ότι είναι πλέον καιρός να προχωρήσουμε».

“Δεν είναι για μένα η όλη υπόθεση, είναι για το τι είναι σωστό για τη χώρα, και όσον αφορά στα συμφέροντα της χώρας, δεν πρόκειται να αποστασιοποιηθούμε από αυτή τη σημαντική δουλειά σε αυτήν την κρίσιμη εβδομάδα των διαπραγματεύσεων”, δήλωσε η May στο Sky News. “Μια αλλαγή ηγεσίας σε αυτό το σημείο δεν πρόκειται να διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις και δεν πρόκειται να αλλάξει την κοινοβουλευτική αριθμητική. Αυτό που θα κάνει είναι να φέρει κάποιον βαθμό αβεβαιότητας”.