Η Tesla μπορεί να δεχτεί σύντομα ξανά το Bitcoin ως μέσω πληρωμής επειδή…

Ο Έλον Μασκ, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla Inc., παρατηρεί πως η εξόρυξη Bitcoin «μετατοπίζεται προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Για αυτό, είναι πολύ πιθανό η εταιρεία του να ξαναδεχτεί το συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα ως μέσο πληρωμής για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητά.

Υπενθυμίζεται, πως η αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανέστειλε τις αγορές με Bitcoin τον περασμένο Μάιο, λόγω ανησυχιών σχετικά με τη χρήση ορυκτών καυσίμων στην εξόρυξη, απόφαση που βύθισε το ψηφιακό νόμισμα.

«Δεν πιστεύουμε ότι η παραγωγή ενέργειας είναι τόσο αγνή όσο το χιόνι που πέφτει, αλλά ούτε μπορεί να χρησιμοποιεί τον πιο βρώμικο άνθρακα στον κόσμο», δήλωσε ο Έλον Μασκ κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «The B Word» που φιλοξένησε το Crypto Council for Innovation.

Αντίθετα, η υδροηλεκτρική, η γεωθερμική αλλά και η πυρηνική ενέργεια είναι αδιαμφισβήτητα πιο φιλικές προς το περιβάλλον ώστε να χρησιμοποιηθούν για την εξόρυξη Bitcoin, επισήμανε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, προσθέτοντας ότι μόλις εξακριβώσει ότι χρησιμοποιούνται 50% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την εξόρυξη Bitcoin, τότε η Tesla θα επιτρέψει και πάλι τις πωλήσεις αυτοκινήτων της με Bitcoin.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ, διευθύνων σύμβουλος του Twitter Inc. και της Square Inc., αλλά και η Κάθι Γουντ, επικεφαλής της Ark Investment Management, μίλησαν επίσης για το αποτύπωμα άνθρακα του ψηφιακού νομίσματος.

Ο Ντόρσεϊ από την πλευρά του υποστήριξε πως το Bitcoin ενθαρρύνει την καινοτομία στον ενεργειακό τομέα ενώ η Γουντ δήλωσε πως «το Bitcoin θα καταστεί σύντομα πολύ πιο φιλικό προς το περιβάλλον σε σύγκριση με την εξόρυξη χρυσού» προσθέτοντας ότι «από πολλές απόψεις έχει ήδη [καταστεί]».

Check Also

Ερχονται αυξημένες τιμές ζυμαρικών λόγω της μείωσης της παραγωγής σιταριού

Οι Ιταλοί θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με αυξημένες τιμές ζυμαρικών λόγω της μείωσης της παραγωγής …

Λονδίνο: Οι τραπεζίτες επιστρέφουν στο Σίτι – «Πάρτι» για τα μπαρ και τα εστιατόρια

Πάνω από το 50% των εργαζομένων του Σίτι του Λονδίνου φαίνεται πως έχουν επιστρέψει στα …