Η startup Olaplex σέρνει την L’Oreal στα δικαστήρια για τα μυστικά των μαλλιών

Η L’Oreal SA έχει δημιουργήσει τη φήμη της με μια πρωτοποριακή τεχνολογία βαφής μαλλιών πριν από περισσότερο από έναν αιώνα. Τώρα η μεγαλύτερη εταιρεία ομορφιάς στον κόσμο αντιμετωπίζει στο ομοσπονδιακό δικαστήριο ενάντια σε μια startup της Καλιφόρνιας με τις δικές της πρωτοποριακές απαιτήσεις.

Η εν λόγω startup, η Olaplex LLC, ισχυρίζεται ότι ο γαλλικός γίγαντας έκλεψε τα εμπορικά μυστικά της για το δημοφιλές σύστημα τριών βημάτων που προστατεύει τα μαλλιά κατά τη διάρκεια των λευκαντικών θεραπειών, τα οποία απέκτησε το 2015 όταν οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συνομιλίες εξαγοράς. Η Olaplex επιζητεί να λάβει αποζημίωση τόσο για την υποτιθέμενη κλοπή όσο και για την παράβαση της L’Oreal σε δύο από τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της.

«Πρόκειται για περίπτωση εταιρικής κλοπής, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ομορφιάς στον κόσμο, η οποία είδε κάτι που θέλει και το πήρε για τον εαυτό της», δήλωσε η Diane Doolittle, δικηγόρος της Olaplex σε ένα σώμα ενόρκων τη Δευτέρα στην αρχή της δίκης.

Διακυβεύεται μόνο ένα κομμάτι των ετήσιων εσόδων της L’Oreal, αλλά ένα υψηλού προφίλ τμήμα του brand της, το οποίο σε έξι μήνες από την πρώτη του διανομή είχε 100.000 χρήστες και εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις.

Η διαμάχη αφορά επίσης δύο χημικούς που ανέπτυξαν το βασικό συστατικό του εν λόγω συστήματος – και τους οποίους η L’Oreal προσπάθησε να πάρει από την Olaplex το 2015.

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πέντε μέρες.