Η Sinead O’Connor τραγουδά με χιτζάμπ το Nothing Compares 2 U

Σε μια από τις πολύ σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η Σινέντ Ο’ Κόνορ πριν από μερικές ημέρες μίλησε για την απόφασή της να ασπαστεί το Ισλάμ και έδωσε δύο συγκλονιστικές ερμηνείες αν και το 2015 σε δηλώσεις της είχε πει ότι δεν θα το τραγουδήσει ποτέ ξανά live.

Η Ιρλανδή καλλιτέχνιδα φορώντας κόκκινη χιτζάμπ εμφανίστηκε στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή του «Late Late Show» της ιρλανδικής τηλεόρασης και με μοναδικό τρόπο ερμήνευσε το «Nothing Compares 2 U» και το «Rainy Night in Soho». Η εμφάνισή της απέσπασε τις θετικότερες κριτικές από κριτικούς και χρήστες των social media.

Μιλώντας για την απόφασή της να γίνει μουσουλμάνα, είπε: «Όταν διάβασα το Κοράνι, συνειδητοποίησα ότι όλη μου τη ζωή ήμουν μουσουλμάνα και απλά δεν το είχα καταλάβει. Είμαι 52 ετών. Μεγάλωσα σε μια πολύ διαφορετική Ιρλανδία από αυτήν που υπάρχει τώρα και ήταν μια θρησκευτικά πολύ καταπιεσμένη χώρα. Και όλοι ήταν δυστυχισμένοι. Κανείς δεν έπαιρνε καμία χαρά από τον Θεό. Νόμιζα ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν πια. Νόμιζα ότι κανείς δεν θα αγόραζε εισιτήρια και ότι δεν θα έκανα καμιά συναυλία».