Η Petroceltic International ενδιαφέρεται για την εξόρυξη πετρελαίου στον Πατραικό

Την πρόθεση της Petroceltic International Plc,  μιας εταιρίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, που δραστηριοποιείται στην  Αίγυπτο και την ανατολική Ευρώπη, να ψάξει πετρέλαιο στην Ελλάδα  αποκαλύπτει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η εταιρία έχει κάνει ήδη αίτηση για να  εκδοθεί άδεια εξορύξεων τόσο σε χερσαίο όσο και σε ύπερακτιο οικόπεδο. 

Όπως μάλιστα δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη από το Δουβλίνο ο Brian  O’Cathain, διευθύνων σύμβουλος της Petroceltic, η αίτηση έχει γίνει από  κοινού με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Edison SpA.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, και ο  εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ, Βασίλης Τσάιτας. «Κάναμε αίτηση σαν κοινοπραξία»  είπε και πρόσθεσε πως κάθε εταίρος διαθέτει ίσα μερίδια και η αίτηση  εξετάζεται από την κυβέρνηση.

Το χερσαίο οικόπεδο βρίσκεται στην Ήπειρο και το υπεράκτιο στον  Πατραϊκό κόλπο, είπε ο κ. Τσάιτας στο Bloomberg. «Αν η προσφορά είναι  επιτυχής, τα ΕΛΠΕ θα είναι ο φορέας εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Βασίλης  Τσάιτας

Check Also

Ελλάδα-Ηράκλειο: Ποντίκια «τρύπωσαν» σε αεροπλάνο και έσπειραν τον πανικό!

Απρόσκλητοι επισκέπτες αναστάτωσαν πλήρωμα καμπίνας και επιβάτες σε πτήση από το εξωτερικό που προσγειώθηκε στο …

Ξεκινά σήμερα η πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας με την επωνυμία «Argo – 22»

Αρχίζει σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για μια εβδομάδα, έως το Σάββατο 1η …