Η NSA έκανε υποκλοπές και στην Google

Η εταιρεία Google, η μεγαλύτερη μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης, εξέφρασε την Τετάρτη την οργή της σχετικά με τα σενάρια πως η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα κέντρα δεδομένων της εταιρείας. «Είμαστε εξοργισμένοι με το σημείο όπου έχει φτάσει η κυβέρνηση για να υποκλέψει δεδομένα από τα ιδιωτικά μας δίκτυά, κάτι που υποδηλώνει την ανάγκη για άμεσες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ντράμοντ, επικεφαλής των νομικών συμβούλων της εταιρείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ουάσινγκτον Ποστ, η NSA κατάφερε να «εισχωρήσει» τόσο στα κέντρα δεδομένων της Google όσο και της Yahoo, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών.

Ο Ντάμοντ δήλωσε ότι η Google είχε εκφράσει εδώ και καιρό τις ανησυχίες της για το ενδεχόμενο των εν λόγω υποκλοπών «και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα συστήματα κρυπτογράφησης σε όλο και περισσότερες υπηρεσίες της Google». Ο Ντράμοντ διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως η εταιρεία δεν παρέχει σε καμία κυβέρνηση πρόσβαση στα συστήματά της.