Η Norwegian Air υπέβαλε αίτηση πτώχευσης…

Είναι γνωστά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας οι αεροπορικές εταιρίες.

Η Norwegian Air βρίσκεται ένα βήμα πριν από το «κανόνι» και αναζητά προστασία από τους πιστωτές της, καθώς επιχειρεί να αναδιαρθρώσει την επιχείρησή της και να επιβιώσει .

Ο γνωστός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους δήλωσε την Τετάρτη θα ζητήσει από τις δικαστικές αρχές στην Ιρλανδία, όπου βρίσκονται όλα τα αεροσκάφη και τα περιουσιακά του στοιχεία, προστασία από τους πιστωτές για έως και 100 ημέρες – κάτι που ισοδυναμεί με αίτηση πτώχευσης, όπως ανέφερε το CNN.

«Σκοπός της διαδικασίας είναι η μείωση του χρέους, η νομιμοποίηση του στόλου και η εξασφάλιση νέου κεφαλαίου», σύμφωνα με την Norwegian Air. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει έως και πέντε μήνες.
«Η αναζήτηση προστασίας για αναδιοργάνωση, σύμφωνα με το ιρλανδικό δίκαιο, είναι μια απόφαση που έχουμε λάβει για να διασφαλίσουμε το μέλλον της Norwegian προς όφελος των υπαλλήλων, των πελατών και των επενδυτών μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της, Τζέικομπ Σκραμ.

«Στόχος μας είναι να βρούμε λύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να αναδυθούμε ως μια οικονομικά ισχυρότερη και ασφαλής αεροπορική εταιρεία» πρόσθεσε.

Η Norwegian Air ιδρύθηκε το 1993 και ξεκίνησε την ταχεία επέκτασή της πριν από μια δεκαετία, επιδιώκοντας να εφαρμόσει το επιχειρηματικό μοντέλο, με το οποίο πρωτοστάτησε η Ryanair στην Ευρώπη και τη Νοτιοδυτική Αμερική, στις υπερατλαντικές πτήσεις.