Η Nike εμπνευσμένη από τον Σπύρο Λούη

Όπως ο Σπύρος Λούης που κέρδισε τον πρώτο Ολυμπιακό Μαραθώνιο το 1986, έτσι και τα «Nike Air Zoom Spiridon» έρχονται να νικήσουν στην κατηγορία τους, εξαιτίας της ποιότητάς τους και της άνεσης που προσφέρουν. Χρησιμοποιώντας το όνομα «Spiridon» δημιουργείται η αίσθηση στον κάτοχό τους ότι μπορούν να βγουν έξω και να τρέξουν ή ακόμη και να προπονηθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνει η εταιρία δικαιολογώντας το όνομα «Spiridon» το οποίο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1997 για να διαδώσει τη νέα της τεχνολογία Zoom Air.

To Zoom Air Spiridon ήταν το πλέον εξελιγμένο και ελαφρύ παπούτσι που προωθήθηκε ως παπούτσι για Ολυμπιονίκες όπως ο Σπύρος Λούης.

Όταν ξεπεράστηκε ως παπούτσι τρεξίματος, έγινε έμβλημα του street wear στις ΗΠΑ, κυρίως με την επανέκδοση του 2003, και έτσι ξεκίνησε η δεύτερη «καριέρα» του. Το 2016 ανακοινώθηκε η επανακυκλοφορία του Spiridon και οι μανιακοί των sneakers ενθουσιάστηκαν. Από τότε η σειρά εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα σχέδια, με την τελευταία…βερσιόν να αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Νοεμβρίου σε έντονο πορτοκαλί χρώμα, σε επιλεγμένα καταστήματα και στην ιστοσελίδα της Nike. Η τιμή τους έχει οριστεί στα 170 δολάρια.