Η Nestle είναι έτοιμη να πουλήσει το μερίδιό της στη L’ Oreal

Η Nestle SA άνοιξε την πόρτα στο ενδεχόμενο πιθανής πώλησης του μεριδίου της στην L’Oreal SA , δηλαδή σε μια κίνηση που θα έδινε στον διευθύνοντα σύμβουλο Mark Schneider πολεμοφόδια για να οξύνει το χαρτοφυλάκιο του ελβετικού γίγαντα, μετά την περίοδο που χαρακτηρίστηκε από την πιο αδύναμη αύξηση των πωλήσεων της τελευταίας 20ετίας.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Nespresso δήλωσε ότι δεν θα αυξήσει την κατά 23% επένδυσή της στον εκ Γαλλίας κατασκευαστή καλλυντικών και θέλει να διατηρήσει όλες τις άλλες επιλογές ανοικτές. Η Nestle δήλωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη συμφωνία των μετόχων με την οικογένεια Bettencourt, η οποία κατέχει επίσης ένα μερίδιο στην εταιρεία.

“Παραμένουμε δεσμευμένοι στην εταιρεία που μας έδωσε πολύ καλές αποδόσεις με την πάροδο των ετών”, δήλωσε η Nestle, προσθέτοντας ότι θέλει να διατηρήσει εποικοδομητικές σχέσεις με την οικογένεια Bettencourt. Η ανάπτυξη των πωλήσεων της L’Oreal είναι ισχυρότερη από της Nestle, παρέχοντας μια χρήσιμη ώθηση ανάμεσα σε δύσκολες προοπτικές, γενικότερα για μάρκες τροφίμων και ποτών μαζικής αγοράς.

Η νέα προοπτική της Nestle ήρθε σε μια περίοδο που η εταιρεία δηλώνει ότι τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,4% το 2017 σε οργανική βάση, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 2,7%. Ο Schneider αναμένει ανάπτυξη της εταιρείας από 2% έως 4% φέτος.