Η Morgan Stanley είναι η πρώτη τράπεζα που προσφέρει επενδυτικές υπηρεσίες για το bitcoin

Θετικό σερί 6 μηνών αναμένεται να σημειώσει η τιμή του bitcoin τον Μάρτιο, παρά την απότομη διόρθωση μετά το ρεκόρ. Η τρέχουσα δυναμική που έχει αναπτύξει το κρυπτονόμισμα προοιωνίζεται ότι η άνοδος θα συνεχιστεί και μετά τον Μάρτιο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους πελάτες της πρόσβαση σε funds bitcoin, μέσω του τμήματος διαχείρισης πλούτου.

Η αμερικανική τράπεζα ανέφερε σε εσωτερικό σημείωμα προς τους οικονομικούς συμβούλους της την Τετάρτη ότι ξεκινά να παρέχει πρόσβαση σε τρία Funds που επιτρέπουν την διακράτηση bitcoin, αλλά περιορίζονται στο 2,5% της συνολικής καθαρής τους αξίας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν έναν μήνα περίπου το πρακτορείο Bloomberg σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι το επενδυτικό σκέλος της Morgan Stanley, Counterpoint Global, το οποίο είναι μια μονάδα της Morgan Stanley Investment Management και έχει κερδίσει πολλές θέσεις στην κατάταξη των αμοιβαίων κεφαλαίων εξετάζει το κατά πόσον θα είναι καλή επιλογή να προσθέσει το Bitcoin στη λίστα πιθανών στοιχημάτων του.

Η παραπάνω κίνηση του επενδυτικού κολοσσού, αποτελεί ένα ακόμα παράδειγμα της μεταστροφής των «παικτών» της Wall Street για το Bitcoin, από την απόλυτη απόρριψη στη σταδιακή υιοθέτηση. Το κρυπτονόμισμα ορίζεται πλέον επίσημα από την Morgan Stanley ως κατηγορία επενδυτέων περιουσιακών στοιχείων που δύναται να παρέχει διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου επειδή διαθέτει το κανονιστικό πλαίσιο, τη ρευστότητα και το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών.

Η Morgan Stanley ανέφερε ότι δεν θα δεσμευτεί να προτείνει συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα και ότι οι πλουσιότεροι πελάτες της πρέπει να «εκπαιδευτούν» για τον βαθμό έκθεσή τους στο bitcoin.

Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η ανοδική τάση της τιμής του κρυπτονομίσματος αναμένεται να συνεχιστεί καθώς ενισχύεται η ρευστότητα.

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, το BTC ανακάμπτει από τη μεγάλη πτώση που οδήγησε την τιμή του στα 54.000 δολ.

 

Η αναλυτές προβλέπουν τη σταθεροποίηση της τιμής του bitcoin στο εγγύς μέλλον. Αλλά η σταθεροποίηση γύρω από την τιμή των 58.367 δολ. που κατέγραψε την 21η Φεβρουαρίου 2021 θα επιβεβαιώσει όχι μόνο τη σταθερή του πορεία αλλά και το ενδεχόμενο της επανάληψης του ανοδικού ράλι.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η βραχυπρόθεσμη αντίσταση στο ράλι θα διαμορφώσει την τιμή του κρυπτονομίσματος από 64.230 δολ έως 67.850 δολ., με το πιο αισιόδοξο σνέριο να θέλει την ατιμή του να φτάνει στα 83,204.