Η Microsoft σχεδιάζει εξαγορά εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης προς 16 δισεκατομμύρια δολάρια

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης και ομιλίας Nuance Communications, βρίσκεται η Microsoft.

Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί και μέσα στην εβδομάδα, ενώ η τιμή που συζητήθηκε θα μπορούσε να αποτιμήσει την Nuance στα 56 δολάρια ανά μετοχή, αν και οι όροι θα μπορούσαν να αλλάξουν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αυτό με την σειρά του θα αποτιμούσε το μετοχικό κεφάλαιο της Nuance – η οποία θεμελίωσε την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο λογισμικό φωνής Siri της Apple- σε περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg. Σε σχέση με το κλείσιμο της μετοχής την Παρασκευή, η προσφορά είναι κατά 23% υψηλότερη.

Οι μετοχές της Nuance σημείωσαν άνοδο 3,4% φέτος, δίνοντας στην εταιρεία χρηματιστηριακή αξία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Microsoft, με χρηματιστηριακή αξία άνω των 1,93 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, παραμένει ενεργή στο προσκήνιο. Τον περασμένο μήνα, το Bloomberg News ανέφερε ότι ο γίγαντας του λογισμικού ήταν σε συνομιλίες για την απόκτηση της Discord Inc., μιας κοινότητας συνομιλιών για βιντεοπαιχνίδια, για περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγόρασε επίσης τον κατασκευαστή βιντεοπαιχνιδιών Zenimax Media Inc. για 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά σε μια συμφωνία που έκλεισε φέτος.

Μια συμφωνία με την Nuance θα γινόταν η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft, με την εξαγορά της LinkedIn Corp. ύψους 24 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016.