Η Microsoft μιλάει για το νέο Azure

Η Microsoft σχεδιάζει να λανσάρει κάποια στιγμή μέσα στον επόμενο μήνα μια δημόσια προεπισκόπηση της νέας Azure Information Protection Service, η οποία περιλαμβάνει τεχνολογία από εξαγορά των Secure Islands.
Η Microsoft αγόρασε τα Secure Islands το Νοέμβριο του 2015, στην εκτιμώμενη τιμή των περίπου 77.500.000 $.
Εκείνη την εποχή, οι ανώτεροι της Microsoft, είπαν ότι η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει την ταξινόμηση των δεδομένων και την τεχνολογία τωνSecure Islands στο Azure Rights Management Service (RMS) για να βοηθήσει τις εταιρείες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις συμμόρφωσης και προστασίας του cloud τους, στους χώρους και στα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας.

Στις 22 Ιουνίου η Microsoft ανακοίνωσε το όνομα της νέας συνδυαστικής υπηρεσίας Azure Information Protection – και το χρονοδιάγραμμα της επερχόμενης δημόσιας προεπισκόπησης.
Η Microsoft σχεδιάζει να κάνει το Azure Information Protection διαθέσιμο εντός του τρέχοντος ημερολογιακού έτους.
Οι ανώτεροι της Microsoft δήλωσαν ότι η έλευση των υπηρεσιών της Azure Information Protection είναι ένα παράδειγμα της “προσέγγισης ταυτότητας με γνώμονα την ασφάλεια” της Microsoft, όπως είναι η Enterprise Mobility Suite.
Η νέα υπηρεσία θα ταξινόμηση, επισημάνει και θα προστατεύσει τα δεδομένων κατά τη στιγμή της δημιουργίας ή της τροποποίησης.
Οι υπάλληλοι της Microsoft δεν έχουν ακόμη μοιραστεί καμία λεπτομέρεια σχετικά με την τιμολόγηση ή τη συσκευασία του νέου προϊόντος.
Η ανάρτηση τους στο blog λέει:

“Οι ήδη υπάρχοντες πελάτες του Azure RMS θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις ίδιες δυνατότητες με καμία αλλαγή στην υπηρεσία τους, μέχρι τη γενική διαθεσιμότητα της Azure Rights Management Service, αργότερα θα αρχίσουν να λαμβάνουν τις νέες διευρυμένες δυνατότητες.”

Με βάση τη διατύπωση αυτή, θα λέγαμε πώς φαίνεται ότι η Microsoft σχεδιάζει να αντικαταστήσει το Azure RMS με το Azure Rights Management Service, από τη στιγμή που η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη, αλλά κανένας εκπρόσωπος της Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει αν υφίσταται κάτι τέτοιο.
Πέρυσι, η Microsoft εισήγαγε μια Premium έκδοση του RMS στο Enterprise Mobility Suite, ενώ ταυτόχρονα όπως πρόσθεσε το Advanced Threat Analytics.