Η Microsoft μας αποκάλυψε… το μέλλον του Office (Video)

Η Microsoft έχει ήδη αποκαλύψει την πλατφόρμα Fluid Framework μέσα στη χρονιά, ένα διαδικτυακό μέλλον με συνεργασίες και διαδραστικές υπηρεσίες.

Τώρα ανοίγει κι άλλο την όρεξη του παγκόσμιου κοινού με ένα καινούριο preview της δουλειάς και μερικές εξηγήσεις για το τι ακριβώς είναι αυτό το Fluid Framework.

Το Fluid θα είναι το μέλλον του πραγματικά συνεργατικού ίντερνετ, μια κοινή ηλεκτρονική πλατφόρμα του Office, σχεδιασμένη ωστόσο να είναι πολλά περισσότερα.

Το νέο πρότυπο επεξεργασίας αρχείων επιτρέπει στον χρήστη να αποδομεί πλήρως το περιεχόμενο και να το χρησιμοποιεί σε άλλες πλατφόρμες και εφαρμογές, όσο πιο ρευστά γίνεται.

Από λέξεις μέχρι και πίνακες, από γραφήματα μέχρι και άλλα οπτικά στοιχεία, όλα μπορούν τώρα να γίνουν προσβάσιμα σε πραγματικό χρόνο, να μοιραστούν ανάμεσα στους χρήστες και να «πειραχτούν» κατά το δοκούν.

Κάπως έτσι προλογίζει ο επικεφαλής του προγράμματος Microsoft 365, Jared Spataro, το Fluid, «το μέλλον στη δημιουργία περιεχομένου για έγγραφα».

Το Fluid θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε κάθε υπηρεσία της Microsoft, από το Teams και τα mails του Outlook μέχρι το SharePoint, τις σημειώσεις του OneNote και μια ποικιλία αρχείων του Office.

Η εταιρία μάς έχει δείξει ήδη τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο στο Word για κάθε συμμετέχοντα στο έγγραφο, αλλά και τη δυνατότητα να μοιράζεσαι πίνακες ξανά σε πραγματικό χρόνο μέσω από την πλατφόρμα του Microsoft Teams.

«Ας μην περιορίζουμε το Excel στους αριθμούς ή το Word στις λέξεις ή το PowerPoint στα γραφήματα», λέει ο Spataro, «αντιθέτως, σου δίνουμε την ελευθερία να λες πως ό,τι είναι εκεί δεν είναι πια αρχείο κειμένου, αλλά ένας καμβάς και αυτός ο καμβάς είναι έξυπνος».

Το Fluid Framework έρχεται ολοταχώς να αλλάξει όσα ξέραμε για τα προγράμματα του Office. Μόνο που οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά…